Åbne workshops på efterfødselsyoga uddannelsen

Er du yogalærer eller fagperson, og vil du gerne vide mere og tilmelde dig hele YOJO Efterfødselsyoga Uddannelse, så klik her.

Fødselsoplevelser, kejsersnit, kernemuskulatur, barnets oplevelse og healing af traumer

På denne side kan du læse mere og tilmelde dig de åbne workshops på YOJO Efterfødselsyoga Uddannelse, som er for alle, der er interesserede i fødsel og barsel – både privat og professionelt.
Alle workshops undervises i lækre omgivelser hos SALIG, Masnedøgade 20, 2100 København Ø – og der er et begrænset antal pladser, så vent ikke for længe med at tilmelde.

Linje · YOJO

 

Fredag d. 9 marts 2018 kl. 10.30 – 16.00:

Fødslen af en mor, babys udvikling og healing af traumer

DEL 1: BABYS UDVILKING OG HEALING AF TRAUMER
Workshoppens første del handler om barnets oplevelse af at komme til verden. Biodynamisk kranio sakral terapeut Nicolaj Jespersen fokuserer på barnets oplevelse af graviditetens sidste fase, fødslen, det første åndedrag og tiden her efter, med henblik på de fysiske og psykiske traumer, der kan opstå.
Nicolaj vil endvidere komme ind på problematikker omkring børns motoriske og adfærdsmæssige udvikling set fra terapeutens synsvinkel.

DEL 2: FØDSLEN AF EN MOR
At blive mor er en stærk og overvældende transformation. Vores fødselshistorie bor i os for altid. Denne anden del af workshoppen handler om det at blive mor og om forskellige fødselsoplevelser og undervises af jordemoderen bag YOJO og Kejserinderne, Anne Ruby.
Vi vil snakke om, hvordan forskellige typer fødsler, kan påvirke kvinderne bagefter, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du har nybagte mødre mellem hænderne.
Anne kommer bl.a. ind på disse aspekter af kvinders oplevelse af moderskabet:

 • Fysisk/psykisk/spirituel krise
 • Identitetskrise
 • Oplevelse af afhængighed/tab af kontrol
 • Møde med sårbarhed, angst
 • ”På besøg” i eget indre barndomsland
 • Ny orientering af parforhold og roller
 • Støtte til processen

Med udgangspunkt i forskellige cases, vil vi også tage fat på de lidt sværere fødsler, hvor kvinderne er deciderede traumatiserede. Anne vil fortælle om, hvordan hun gennem 9 år har arbejdet med hypnose, som et potent redskab til at løsne op for fødselstraumer, og hvordan det er muligt at forstå og heale sin fødselshistorie – selv mange år senere.

DEL 3: OPSAMLING
På sidste del af workshoppen binder yogalærer og doula Maria Allingham trådene sammen, og der vil være samtale og gruppearbejde om, hvordan vi kan bruge vores nye viden om fødselsoplevelser – både i relation til mødre og babyer.

 

Pris og praktisk

Fredag d. 9. marts kl. 10.30 – 16.00. Pris 795 kr.

Hvem kan deltage?

 • Alle med en interesse i at vide mere om fødsel og den første tid derefter.
 • Alle der gerne vil undervise i yoga for mor og baby.
 • Fødsels- og barsels fagfolk: jordemødre, doulaer, sundhedsplejersker, behandlere o.a. med en sundhedsfaglig baggrund.
Køb plads på workshoppen nu!

 

 

Linje · YOJO

 

rdag d. 10. marts 2018 kl. 11.30 – 16.00

Funktionel yoga: kernemuskulatur og bækkenbund

Undervist af erfaren fysioterapeut Elin Solheim, som har specialiseret sig i genoptræning af mave og bækkenbund efter graviditet og fødsel.

På denne workshop har du mulighed for at lære mere om optimal kropspositionering og funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur via en god forbindelse til åndedrættet. Der vil også være fokus på rectus diastase (delte mavemuskler), og hvordan man funktionelt stabiliserer maven:

 • Anatomi: Vigtige myofascielle forbindelser og det myofascielle støtteapparat.
 • Fysiologi – myofasciel arbejdsfysiologi.
 • Biomekanik – optimale strategier for udvikling af kraft og fordeling af belastning.

Hvordan kan denne viden integreres i yogaundervisning, egen yogapraksis og arbejdet med nybagte mødre?

Vi arbejder dernæst med udvalgte klassiske yogastillinger og undersøger hvordan denne nye viden har indflydelse på vores yogaundervisning og praksis af blandt andet squats, lunges, maveøvelser, rygliggende maveøvelser, hundestræk og trekantstillinger.

GRUPPEARBEJDE OG FLERE PRAKTISKE ØVELSER:

Elin og YOJOs yogalærer Maria Allingham slutter dagen af med gruppearbejde, hvor vi binder det hele sammen og afprøver, hvordan denne tilgang kan bruges i en almindelig yogaklasse og også specifikt til efterfødselsyoga.

Pris og praktisk

Lørdag d. 10. marts 2018 kl. 11.30 – 16.00. Pris 695 kr.

Hvem kan deltage:

 • Alle med en interesse i at vide mere om funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur – og hvordan denne viden kan integreres på en almindelig yogaklasse og i andet sundhedsfagligt arbejde med nybagte mødre.
 • Alle der gerne vil undervise i eller dyrke yoga efter fødslen.
 • En baggrund som underviser eller anden sundhedsfaglig baggrund er en fordel men ikke en forudsætning for at deltage.
Køb plads på workshoppen nu!

 

 

Linje · YOJO