Er du yogalærer eller fagperson, og vil du gerne vide mere og tilmelde dig hele YOJO Efterfødselsyoga Uddannelse 2021, så klik her.

Fødselsoplevelser, kejsersnit, kernemuskulatur, barnets oplevelse og healing af traumer

Vi tilbyder desværre ikke længere åbne workshops på YOJO efterfødselsyoga uddannelsen.

Søger du information om den næste uddannelse, der undervises i foråret 2021, så klik her.

Linje · YOJO

Funktionel yoga: kernemuskulatur, bækkenbund og rectus diastase

Workshoppen undervises af erfaren fysioterapeut Elin Solheim, som har specialiseret sig i genoptræning af mave og bækkenbund efter graviditet og fødsel.

På denne workshop har du mulighed for at lære mere om optimal kropspositionering og funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur via en god forbindelse til åndedrættet. Der vil også være fokus på rectus diastase (delte mavemuskler), og hvordan man funktionelt stabiliserer maven:

 • Anatomi: Vigtige myofascielle forbindelser og det myofascielle støtteapparat.
 • Fysiologi – myofasciel arbejdsfysiologi.
 • Biomekanik – optimale strategier for udvikling af kraft og fordeling af belastning.

Hvordan kan denne viden integreres i yogaundervisning, egen yogapraksis og arbejdet med nybagte mødre?

Vi arbejder undervejs med udvalgte klassiske yogastillinger og undersøger hvordan denne nye viden har indflydelse på vores yogaundervisning og praksis af blandt andet squats, lunges, maveøvelser, rygliggende maveøvelser, hundestræk og skulderbro.

PRAKSIS:

YOJOs yogalærer Maria Allingham slutter dagen af med en kort praksis, hvor vi binder det hele sammen og afprøver ganske kort, hvordan denne tilgang kan bruges i en almindelig yogaklasse og også specifikt til efterfødselsyoga.

Pris og praktisk

Hvem kan deltage:

 • Alle med en interesse i at vide mere om funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur – og hvordan denne viden kan integreres på en almindelig yogaklasse og i andet sundhedsfagligt arbejde med nybagte mødre.
 • Alle der gerne vil undervise i eller dyrke yoga efter fødslen.
 • En baggrund som underviser eller anden sundhedsfaglig baggrund er en fordel men ikke en forudsætning for at deltage.

 

Linje · YOJO

Stærk mor efter kejsersnit – mød kvinderne bag kejserinderne.dk

Heidi Holm er fysioterapeut med speciale i arvævsmassage og genoptræning efter kejsersnit. Hun er den ene af kvinderne bag Kejserinderne.dk – den anden er YOJOs jordemoder Anne Ruby.

Heidi har flere års faglig erfaring med behandling og træning af kvinder med meget forskellige udgangspunkter, alle sammen med udfordringer, som ganske enkelt peger tilbage på det faktum, at de har født ved kejsersnit. Rigtig mange beskriver en følelse af, at kejsersnittet har “gjort noget ved” deres krop, eller at deres mavemuskler “ikke virker” rigtigt.

Heidis del af workshoppen handler om at vække nervesystemet igen efter denne store maveoperation, som et kejsersnit også er.
Disse emner er noget af det, Heidi kommer ind på:

 • Hvad nybagte mødre kan/må efter fødsel ved kejsersnit.
 • Hvordan en kejserinde får mavemusklerne til “at virke” igen?
 • Hvordan man kan undgå smerter i ryggen eller omkring arret?
 • Arvævsmassage

Her forklarer Heidi hvorfor det kan være svært at få kontakt til mavemusklerne efter et kejsersnit.

Jordemoder Annes del handler om den emotionelle udfordring en fødsel ved kejsersnit kan være – og hvordan man kan bearbejde oplevelsen og skabe mening i selve fødselshistorien.

Pris og praktisk:

Hvem kan deltage?

 • Alle med en interesse i at vide mere om fødsel ved kejsersnit og efterfølgende genoptræning.
 • Alle der gerne vil undervise i yoga for mor og baby.
 • Fødsels- og barsels fagfolk: jordemødre, doulaer, sundheds- og sygeplejersker, behandlere o.a. med en sundhedsfaglig baggrund.

 

Linje · YOJO

Fødslen af en mor, babys udvikling og healing af traumer

DEL 1: BABYS BIOMEKANIK & UDVIKLING
Workshoppens første del handler om barnets første tid udenfor livmoderen og undervises af Fysioterapeut og kraniosakral terapeut Julie Hjelm Jacobsen.

På workshoppen vil Julie fokusere på spædbarnets motoriske udvikling, og hvordan vi bedst muligt støtter udviklingen og spotter eventuelle skader eller bevægenedsættelse, der kan påvirke både trivsel og motorik.
Julies undervisning er forankret i hendes fysioterapeutiske erfaring med udgangspunkt i konkret viden om, hvad man som forælder og fagperson især skal være opmærksom på hos det lille barn (fx bananform, uro, asymmetri, hovedrotationspræference osv).

DEL 2: FØDSLEN AF EN MOR
At blive mor er en stærk og overvældende transformation. Vores fødselshistorie bor i os for altid. Denne anden del af workshoppen handler om det at blive mor og om forskellige fødselsoplevelser og undervises af jordemoderen bag YOJO og Kejserinderne, Anne Ruby.
Vi vil snakke om, hvordan forskellige fødselsoplevelser kan påvirke kvinderne bagefter, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du har nybagte mødre mellem hænderne.
Anne kommer bl.a. ind på disse aspekter af kvinders oplevelse af moderskabet:

 • Fysisk/psykisk/spirituel krise
 • Identitetskrise
 • Oplevelse af afhængighed/tab af kontrol
 • Møde med sårbarhed, angst
 • ”På besøg” i eget indre barndomsland
 • Ny orientering af parforhold og roller
 • Støtte til processen

Med udgangspunkt i forskellige cases, vil vi også tage fat på de lidt sværere fødsler, hvor kvinderne er decideret traumatiserede. Anne vil fortælle om, hvordan hun gennem 10 år har arbejdet med hypnose, som et potent redskab til at løsne op for fødselstraumer, og hvordan det er muligt at forstå og heale sin fødselshistorie – selv mange år senere.

Pris og praktisk

Hvem kan deltage?

 • Alle med en interesse i at vide mere om fødsel og den første tid derefter.
 • Alle der gerne vil undervise i yoga for mor og baby.
 • Fødsels- og barsels fagfolk: jordemødre, doulaer, sundheds- og sygeplejersker, behandlere o.a. med en sundhedsfaglig baggrund.

 

Læs mere om alle gæsteunderviserne her.