Kommende events og workshops

Fredag d. 27. september kl. 10.00 – 15.00:

Ayurvediske perspektiver på efterfødselstiden

Ayurvedaen* giver et meget nuanceret og dybdegående perspektiv på morkroppens behov i tiden efter en fødsel. Ligesom i mange andre tradtionelle behandlings- og omsorgspraksisser, taler man i ayurveda om ”42 dage for 42 år” – hermed menes, at man ved at drage særlig omsorg for morens krop de første seks uger efter fødslen, kan hun opnå 42 års velvære i krop, sjæl, sind.

Graviditet og fødsel ses i ayurveda som meget destabliserende faser i kvindekroppens liv, og i efterfødselstiden sættes derfor ind for at genoprette balance, reetablere den gode fordøjelse og genfinde det rolige sind. Gennem de første seks uger efter fødslen fornyes morkroppen i alle kroppens syv lag.

Gennem en forståelse af nogle ayurvediske grundbegreber (dosha, agni, ama, dhatu, guna, ojas m.fl.), vil du med denne workshop opnå en større forståelse af, hvorfor vi gør, som vi gør, når vi eksempelvis anbefaler den nye mor at hvile og sørge for ikke at få træk fra åbne vinduer. Du vil også blive præsenteret for en række konkrete redskaber, som den ayurvediske efterfødselsomsorg foreskriver.

*Ayurveda er et 5000 år gammelt helsesystem med oprindelse i det gamle Indien. I ayurveda er der særligt fokus på at leve i overenstemmelse med omgivelserne, herunder årstiderne og de særlige livsomstændigheder, der udspiller sig for den enkelte netop nu.

DENNE WORKSHOP ER FOR DIG DER:

 • Interesserer dig for efterfødselsperioden
 • Vil vide mere om ayurveda som sprog og metode – og særligt i efterfødselskontekst
 • Har brug for nye redskaber, opskrifter, indsigter, som du kan dele med de mødre, du arbejder med,
 • Der er gravid og har lyst til at bruge ayurvedaens indsigter i din barsel

Workshoppen undervises af Amanda Schou, som er uddannet ayurvedisk livsstilsvejleder og certificeret ayurvedisk efterfødselsdoula, og hun ser det som sin fineste opgave at hjælpe mødre godt ind i moderskabet. Amanda arbejder for at vise vejen tilbage til en fornemmelse af, hvad det vil sige at have det godt i alle lag af krop og sjæl. Hun brænder for at formidle redskaber til holistisk livsstil og dyb, nærende egenomsorg.
Amanda har desuden været yogalærer siden 2012, og er også cand.mag. i kunsthistorie.

Pris og praktisk

Workshoppen undervises i lækre lyse lokaler hos:

Sattva Yoga
Teglgårdsstræde 8B, 3. sal
1452 København K

Fredag d. 27. september kl. 10.00 – 15.00. Pris 650 kr.

KØB WORKSHOP HER

 

Linje · YOJO

Lørdag d. 28. september kl. 13.00 – 17.30:

Funktionel yoga: kernemuskulatur, bækkenbund og rectus diastase

Workshoppen undervises af erfaren fysioterapeut Elin Solheim, som har specialiseret sig i genoptræning af kernemuskulatur og bækkenbund efter graviditet og fødsel.

På denne workshop har du mulighed for at lære mere om optimal krops-positionering og funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur via en god forbindelse til åndedrættet.

Der vil også være fokus på rectus diastase (delte mavemuskler), og hvordan man funktionelt stabiliserer maven:

 • Anatomi: Vigtige myofascielle forbindelser og det myofascielle støtteapparat.
 • Fysiologi – myofasciel arbejdsfysiologi.
 • Biomekanik – optimale strategier for udvikling af kraft og fordeling af belastning.

Hvordan kan den nyeste viden om fascia integreres i yogaundervisning, egen yogapraksis og arbejdet med nybagte mødre?

Vi arbejder dernæst med udvalgte klassiske yogastillinger og undersøger hvordan denne nye viden har indflydelse på vores yogaundervisning og praksis af blandt andet squats, lunges, maveøvelser, rygliggende maveøvelser, hundestræk, planke og skulderbro.

FLERE PRAKTISKE ØVELSER:

Elin og YOJOs yogalærer Maria Allingham slutter dagen af med lidt mere praksis, hvor vi afprøver, hvordan denne tilgang kan bruges i en almindelig yogaklasse og også specifikt til efterfødselsyoga.

Pris og praktisk

Lørdag d. 28. september 2019 kl. 13.00 – 17.30. Pris 725 kr.

Hvem kan deltage:

 • Alle med en interesse i at vide mere om funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur både privat og professionelt – og hvordan denne viden kan integreres på en almindelig yogaklasse og i andet sundhedsfagligt arbejde med nybagte mødre.
 • Alle der gerne vil undervise i eller dyrke yoga efter fødslen.
 • En baggrund som underviser eller anden sundhedsfaglig baggrund er en fordel men ikke en forudsætning for at deltage.

Workshoppen undervises helt centralt i København tæt på Forum Metro:

BE MOVED
Suomisvej 2
1927 Frederiksberg C

 

Linje · YOJO

Forbered din graviditet med yoga og ayurveda

 • Går du og overvejer at blive gravid, eller er du i gang med at prøve at blive gravid?
 • Ved du, at du gerne vil være mor i den nærmere fremtid?
 • Eller er du bare nysgerrig på ayurveda og vil du gerne opleve en feminin yogapraksis?

Både en feminin yogapraksis og ayurvediske praksisser præsenterer en række gavnlige redskaber, der kan hjælpe dig og det voksende liv rigtig godt fra start. Og gerne allerede inden graviditeten er etableret.

Denne workshop er derfor for dig, der planlægger at blive gravid i den nærmere fremtid, og som ønsker at give din krop, din sjæl og dit sind de bedste forudsætninger for at gennemføre en sund, meningsfuld og balanceret graviditet.

NÆRENDE FEMININ YOGA 

Vi starter med 90 minutters feminin yogapraksis guidet af yogalærer Maria Allingham, som har undervist siden 2007, og har specialiseret sig i kvinde- og cyklusvisdom, yoga for kvinder og gravid- og efterfødselsyoga.

Med afsæt i funktionelt feminint flow tager vi udgangspunkt i vand-elementet og især nyrerne, hvis energi og eventuelle ubalancer har en direkte forbindelse med den kvindelige fertilitet og reproduktion.
Via kærlig opmærksomhed på åndedrættet og en guidet meditation styrkes din “WOMB-HEART” forbindelse og dit nervesystem beroliges, og du bliver inviteret til at bevæge dig nærende, frit og intuitivt.

Efter yogaen vil ayurvedisk livsstilsvejleder Amanda Schou give dig sine bedste råd til, hvordan du forbereder din krop på en kommende graviditet.

DEN AYURVEDISKE TRADITION

Ayurveda er et 5000 år gammelt helsesystem med oprindelse i det gamle Indien. I ayurveda er der særligt fokus på at leve i overenstemmelse med omgivelserne, herunder årstiderne og de særlige livsomstændigheder, der udspiller sig for dig enkelte netop nu.

For at give kroppen de allerbedste betingelser for graviditet, og for at give det lille nye liv de allerbedste betingelser inde i livmoderen, foreskriver den ayurvediske tradition en ret omfattende udrensning af kroppen i 3-6 måneder før man overhovedet forsøger at blive gravid. Tanken er, at ved at rense grundigt ud i alle kroppens lag, og ved efterfølgende at nære og opbygge med balanceret kost og livsstil, der kan man forebygge komplikationer og også mange graviditetsgener.

Men også uden at gå i gang med den helt store udrensning, som traditionen foreskriver, vil ayurvedaen kunne hjælpe den kommende mor og det kommende nye liv godt igennem graviditeten. Du behøver med andre ord ikke vente 3-6 måneder med at prøve at blive gravid for at deltage på denne workshop! Hvis I går og prøver, så kom og vær med.

OM AMANDA:

Amanda er uddannet ayurvedisk livsstilsvejleder og certificeret ayurvedisk efterfødselsdoula, og ser det som sin fineste opgave at hjælpe mødre godt ind i moderskabet. Amanda arbejder for at vise vejen tilbage til en fornemmelse af, hvad det vil sige at have det godt i alle lag af krop og sjæl. Hun brænder for at formidle redskaber til holistisk livsstil og dyb, nærende egenomsorg.
Amanda har desuden været yogalærer siden 2012, og er også cand.mag. i kunsthistorie.

Pris og praktisk

Workshoppen undervises i lækre lyse lokaler hos:

Sattva Yoga
Teglgårdsstræde 8B, 3. sal
1452 København K

Dato for foråret 2020 kommer snart.

ALLE kan deltage, du behøver ingen forudsætninger indenfor yoga eller ayurveda for at være med.

 

 

 

 

 

 

 

Linje · YOJO

Tidligere workshops og events:

Linje · YOJO

Tre live webinarer med fødselsforberedelse og spørgetid

Jordemoder Anne Ruby sidder klar med et fagligt skarpt oplæg om disse 3 emner:

 • Vandfødsel
 • Undgå bristninger
 • Naturlig igangsættelse

VANDFØDSEL:

Kunne du tænke dig at føde dit barn i vand?
Mærke den smertelindrende, afslappende og støttende effekt det har på hele din krop?
Udnytte din krops eget powerfulde apotek, så øvrig smertelindring er unødvendig?
Mindske din risiko for bristninger i mellemkødet og give dit barn en blid velkomst?
Få jordemoder Anne Rubys mangeårige erfaring på området serveret hjemme i din egen sofa, som er brugbart uanset om du planlægger hjemme- eller hospitalsfødsel.

UNDGÅ BRISTNINGER:

Bange for at gå i stykker, når du skal føde?
Panisk over at du skal presse et barnehoved ud DER?
Giv dig selv halvanden time i samvær med jordemoder Anne Ruby og yogalærer Maria Allingham, hjemme i din egen stue, og bliv klædt bedst muligt på til at slippe helskindet fra din fødsel. For jo – der er en masse du kan gøre selv!

NATURLIG IGANGSÆTTELSE:

Er du også bange for at gå “over tid”, og kunne du tænke dig yogalærerens og jordemoderens bedste fifs til naturlig igangsættelse, så gå ikke glip af vores sidste webinar.

 

Efter hvert oplæg som ca. varer en time, vil der være tid til spørgsmål i den trygge lukkede gruppe, hvor YOJOs yogalærer Maria Allingham også deltager.

 

Når du har tilmeldt dig, får du en mail med et link til den lukkede FB-gruppe webinaret foregår i.

Ved du allerede på forhånd, at du ikke ønsker eller ikke har mulighed for at deltage live på dagen, behøver du ikke at melde dig ind i Facebook-gruppen, da du modtager optagelsen helt automatisk via e-mail.

HUSK at sige “ja tak” til tilmelding til nyhedsbrev, for ellers kan vi ikke sende optagelsen til dig.

Linje · YOJO

YOJO forkælelses-dag: Selvomsorg for krop, sind og sanser

Vi inviterer alle interesserede kvinder til en inspirerende dag i smukke, hyggelige omgivelser hos Gemyse inde i Tivoli.

Temaet er selvomsorg og dagen byder på:

En intro til “yoga in a bottle”: Æteriske olier v. Sidsel Frits Hollingsworth

Ligesom yogaen er kendt for at være en fantastisk mulighed for selvomsorg, kan æteriske olier også have en lignende virkning på krop, sind og sjæl. Vi skal kigge nærmere på:

 

 • Hvorfor og hvordan æteriske olier virker som en slags “yoga på flaske”
 • Særligt udvalgte olier du kan bruge til at pleje huden, hovedet, og hjertechakraet
 • Hvordan æteriske olier kan bruges i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel
 • Hvordan man blander sin egen olie-salt-scrub (medbring beholder til din scrub)

Efter en dejlig frokost overtager YOJOs yogalærer Maria Allingham med et oplæg om, hvordan et smidigt åndedræt kan give dejlig nærende saftig selvomsorg til bækkenbunden.
Maria guider også en kort funktionel yogapraksis, som inspiration til at give slip på den sure knibe-pligt, og i stedet finde en funktionel og kærlig forbindelse til din krops indre anker.

BONUS: Når du tilmelder dig modtager du Marias Bækkenbundsyoga e-kursus lavet i samarbejde med Green Goddess Guide.

Dagen afsluttes med dejlig kage og kaffe i vores hyggelige kvindecirkel.

Pris og praktisk:

Hvornår: Lørdag d. 16. marts 2019 kl. 10.00 – 16.00 (dørene åbnes 9.45, vi mødes i receptionen på Nimb Hotel)

Hvor: Gemyse inde i Tivoli

Hvem: Alle interesserede kvinder kan deltage: gravide, mødre med babyer, fagfolk osv.

Pris: 850 kr. for hele dagen inkl. luksus forplejning, materiale om æteriske olier, egen selvomsorgs-scrub og bækkenbundsyoga e-kursus til download (værdi 299 kr.)