Fredag d. 2. oktober 2020 kl. 13.30 – 18.00

Funktionel yoga: kernemuskulatur, bækkenbund og rectus diastase

Workshoppen undervises af erfaren fysioterapeut Elin Solheim, som har specialiseret sig i funktionel træning af kernemuskulatur og bækkenbund for kvinder – også genoptræning efter graviditet og fødsel.

På denne workshop har du mulighed for at lære mere om optimal krops-positionering og funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur via en god forbindelse til åndedrættet.

Der vil også være fokus på rectus diastase (delte mavemuskler), og hvordan man funktionelt stabiliserer maven:

 • Anatomi: Vigtige myofascielle forbindelser og det myofascielle støtteapparat.
 • Fysiologi – myofasciel arbejdsfysiologi.
 • Biomekanik – optimale strategier for udvikling af kraft og fordeling af belastning.

Hvordan kan den nyeste viden om fascia integreres i yogaundervisning, egen yogapraksis og arbejdet med nybagte mødre?

Vi arbejder dernæst med udvalgte klassiske yogastillinger og undersøger hvordan denne nye viden har indflydelse på vores yogaundervisning og praksis af blandt andet squats, lunges, maveøvelser, rygliggende maveøvelser, hundestræk, planke og skulderbro.

FLERE PRAKTISKE ØVELSER:

Elin og YOJOs yogalærer Maria Allingham slutter dagen af med lidt mere praksis, hvor vi afprøver, hvordan denne tilgang kan bruges i en almindelig yogaklasse og også specifikt til efterfødselsyoga.

Pris og praktisk

Fredag d. 2. oktober 2020 kl. 13.30 – 18.00. Pris 725 kr.

Hvem kan deltage:

 • Alle med en interesse i at vide mere om funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur både privat og professionelt – og hvordan denne viden kan integreres på en almindelig yogaklasse og i andet sundhedsfagligt arbejde med nybagte mødre.
 • Alle der gerne vil undervise i eller dyrke yoga efter fødslen.
 • En baggrund som underviser eller anden sundhedsfaglig baggrund er en fordel men ikke en forudsætning for at deltage.

Workshoppen undervises helt centralt i København tæt på Nørreport, Hovedbanen og Rådhuspladsen:

Sattva Yoga
Teglgårdstræde 8.b
1451 København K

KØB DIN PLADS HER

 

Linje · YOJO

Ayurvediske perspektiver på efterfødselstiden

Ayurvedaen* giver et meget nuanceret og dybdegående perspektiv på morkroppens behov i tiden efter en fødsel. Ligesom i mange andre traditionelle behandlings- og omsorgspraksisser, taler man i ayurveda om ”42 dage for 42 år” – hermed menes, at man ved at drage særlig omsorg for morens krop de første seks uger efter fødslen, kan hun opnå 42 års velvære i krop, sjæl, sind.

Graviditet og fødsel ses i ayurveda som meget destabiliserende faser i kvindekroppens liv, og i efterfødselstiden sættes derfor ind for at genoprette balance, reetablere den gode fordøjelse og genfinde det rolige sind. Gennem de første seks uger efter fødslen fornyes morkroppen i alle kroppens syv lag.

Gennem en forståelse af nogle ayurvediske grundbegreber (dosha, agni, ama, dhatu, guna, ojas m.fl.), vil du med denne workshop opnå en større forståelse af, hvorfor vi gør, som vi gør, når vi eksempelvis anbefaler den nye mor at hvile og sørge for ikke at få træk fra åbne vinduer. Du vil også blive præsenteret for en række konkrete redskaber, som den ayurvediske efterfødselsomsorg foreskriver.

*Ayurveda er et 5000 år gammelt helsesystem med oprindelse i det gamle Indien. I ayurveda er der særligt fokus på at leve i overenstemmelse med omgivelserne, herunder årstiderne og de særlige livsomstændigheder, der udspiller sig for den enkelte netop nu.

DENNE WORKSHOP ER FOR DIG DER:

 • Interesserer dig for efterfødselsperioden
 • Vil vide mere om ayurveda som sprog og metode – og særligt i efterfødselskontekst
 • Har brug for nye redskaber, opskrifter, indsigter, som du kan dele med de mødre, du arbejder med,
 • Der er gravid og har lyst til at bruge ayurvedaens indsigter i din barsel
 • Dig der er på barsel, og du må gerne medbringe din baby

Workshoppen undervises af Amanda Schou, som er uddannet ayurvedisk livsstilsvejleder og certificeret ayurvedisk efterfødselsdoula, og hun ser det som sin fineste opgave at hjælpe mødre godt ind i moderskabet. Amanda arbejder for at vise vejen tilbage til en fornemmelse af, hvad det vil sige at have det godt i alle lag af krop og sjæl. Hun brænder for at formidle redskaber til holistisk livsstil og dyb, nærende egenomsorg.
Amanda har desuden været yogalærer siden 2012, og er også cand.mag. i kunsthistorie.

Pris og praktisk

Workshoppen undervises i lækre lyse lokaler hos:

Sattva Yoga
Teglgårdsstræde 8B, 3. sal
1452 København K

Lørdag d. 3. oktober kl. 10.00 – 15.00. Pris 695 kr.

TILMELD - KLIK HER

 

Linje · YOJO

Epigenetik, hormonel fysiologi og præ- og perinatal psykologi

D. 25. – 30. november 2020 er YOJO igen værter for international ekspert i præ- og perinatal psykologi, Anna Verwaal og hendes:

 • From Womb to World lecture – The Journey That Shapes Our Life
 • Hormonal physiology of pregnancy, birthing, bonding, breastfeeding and beyond lecture
 • Private konsultationer

Arrangeret af YOJO og som en åben for alle del af YOJO doula uddannelsen afholder Anna Verwaal to heldagsforedrag, og hun tilbyder også private konsultationer.

Aktiviteterne henvender sig til ALLE med interesse indenfor epigenetik og præ- og perinatal psykologi. Så lige fra professionelle, der arbejder indenfor graviditet, fødsel og barsel, til doulaer, behandlere og ikke mindst (fremtidige) forældre.

DETALJERET INFORMATION OM BEGGE FOREDRAG, TILMELDING, PRISER OG BETALING FINDER DU HER.

KLIK HER

“Imprints of the prenatal and birth experience can have a profound effect on our adult lives. Anna will introduce us to the relatively new and exciting field of epigenetic science and pre and perinatal psychology, and explain why this information is so relevant for doulas, midwives and (prospective) parents, and how to incorporate this ground-breaking information in our lives.”

 

 

 

 

Linje · YOJO

Næste workshop endnu ikke planlagt

Forbered din graviditet med yoga og ayurveda

 • Går du og overvejer at blive gravid, eller er du i gang med at prøve at blive gravid?
 • Ved du, at du gerne vil være mor i den nærmere fremtid?
 • Eller er du bare nysgerrig på ayurveda og vil du gerne opleve en feminin yogapraksis?

Både en feminin yogapraksis og ayurvediske praksisser præsenterer en række gavnlige redskaber, der kan hjælpe dig og det voksende liv rigtig godt fra start. Og gerne allerede inden graviditeten er etableret.

Denne workshop er derfor for dig, der planlægger at blive gravid i den nærmere fremtid, og som ønsker at give din krop, din sjæl og dit sind de bedste forudsætninger for at gennemføre en sund, meningsfuld og balanceret graviditet.

Nærende feminin yoga

Vi starter med 90 minutters feminin yogapraksis guidet af YOJOs yogalærer Maria Allingham, som har undervist siden 2007, og har specialiseret sig i kvinde- og cyklusvisdom, yoga for kvinder og gravid- og efterfødselsyoga.

Med afsæt i funktionelt feminint flow tager vi udgangspunkt i vand-elementet og især nyrerne, hvis energi og eventuelle ubalancer har en direkte forbindelse med den kvindelige fertilitet og reproduktion.
Via kærlig opmærksomhed på åndedrættet og en guidet meditation styrkes din “WOMB-HEART” forbindelse og dit nervesystem beroliges, og du bliver inviteret til at bevæge dig nærende, frit og intuitivt.

Efter yogaen vil ayurvedisk livsstilsvejleder Amanda Schou give dig sine bedste råd til, hvordan du forbereder din krop på en kommende graviditet.

Den ayurvediske tradition

Ayurveda er et 5000 år gammelt helsesystem med oprindelse i det gamle Indien. I ayurveda er der særligt fokus på at leve i overenstemmelse med omgivelserne, herunder årstiderne og de særlige livsomstændigheder, der udspiller sig for dig enkelte netop nu.

For at give kroppen de allerbedste betingelser for graviditet, og for at give det lille nye liv de allerbedste betingelser inde i livmoderen, foreskriver den ayurvediske tradition en ret omfattende udrensning af kroppen i 3-6 måneder før man overhovedet forsøger at blive gravid. Tanken er, at ved at rense grundigt ud i alle kroppens lag, og ved efterfølgende at nære og opbygge med balanceret kost og livsstil, der kan man forebygge komplikationer og også mange graviditetsgener.

Men også uden at gå i gang med den helt store udrensning, som traditionen foreskriver, vil ayurvedaen kunne hjælpe den kommende mor og det kommende nye liv godt igennem graviditeten. Du behøver med andre ord ikke vente 3-6 måneder med at prøve at blive gravid for at deltage på denne workshop! Hvis I går og prøver, så kom og vær med.

Ayurvedisk livsstilsvejleder Amanda Schou

Amanda er uddannet ayurvedisk livsstilsvejleder og certificeret ayurvedisk efterfødselsdoula, og ser det som sin fineste opgave at hjælpe mødre godt ind i moderskabet. Amanda arbejder for at vise vejen tilbage til en fornemmelse af, hvad det vil sige at have det godt i alle lag af krop og sjæl. Hun brænder for at formidle redskaber til holistisk livsstil og dyb, nærende egenomsorg.
Amanda har desuden været yogalærer siden 2012, og er også cand.mag. i kunsthistorie.

Pris og praktisk

Workshoppen undervises i lækre lyse lokaler hos:

Sattva Yoga
Teglgårdsstræde 8B, 3. sal
1452 København K

ALLE kan deltage, du behøver ingen forudsætninger indenfor yoga eller ayurveda for at være med.