Forhistorie:

Vores smukke model på YOJO gravid online er Josefine, som har bloggen YogaMor.

Jeg mødte Josefine, da hun i efteråret 2015 gik på Sattva Yogas Gravidyoga Overbygning, hvor jeg er hovedlærer. Jordemoder Anne og jeg var så heldige, at Josefine sagde ja til at være vores model, og til at vi måtte filme hendes fødsel og bruge den på vores online forløb.

D. 31. marts fødte Josefine sin datter Elva hjemme i stuen – kærligt støttet af sin skønne mand Tore og jordemoder Anne og jeg. Den oplevelse skriver jeg snart meget mere om – og den smukke fødselsfilm, som Josefines mand Tore selv har klippet, ligger på vores YOJO gravid online.

For en måneds tid siden spurgte Josefine om hun måtte interviewe mig til sin blog, og det var sådan en fin måde at finde ind i mig selv og åbne mit hjerte og mærke efter. Tak for dig, kære Josefine, du vil altid have en speciel plads i mit hjerte.

Kærlig, omsorgsfuld og passioneret

Maria-Allingham-·-Yoga-instruktør-1-1-680x659

“Maria er selvstændig yogalærer og doula, og driver ALL IN YOGA og YOJO. Hun bor på Frederiksberg, sammen med Kristian og deres to børn; Albert på 10 år og Mynthe på 6 år.”

Her er nogle af Josefines spørgsmål:

Hvem beundrer du mest? Min mand Kristian, min jordemoder samarbejdspartner Anne Ruby og legendarisk jordemoder Ina May Gaskin, som har inspireret mig meget i mit arbejde med gravide og fødende.

Hvordan ser dit liv ud om fem år? YOJO har udvidet sit online repetoire, og vi har fået vores eget fine yogastudio / jordemoderklinik med en masse skøn yoga med fokus på gravid, efterfødsel, baby og familie. Og så arbejder vi sammen med nogle dygtige specialiserede behandlere, og måske med tiden får vi en fødeklinik…..  Jeg bor stadig på Frederiksberg med min elskede Kristian – og så en teenage-Albert og en pre-teen Mynthe….. det bliver en dejlig spændende og udfordrende tid, tror jeg!

Beskriv hvordan en gennemsnitlig dag ser ud for dig? Der er ingen gennemsnitlige dage, de er alle meget forskellige 🙂 Det eneste der går igen er, at jeg vækker mine børn og sender dem og min mand i skole og på arbejde. Derefter er der enten morgen eller formiddags-yoga-undervisning eller kontortid. Nogle dage tager jeg ned i Nalini og praktiserer hot yoga i varmen, og de fleste dage henter jeg min datter i SFO i løbet af eftermiddagen, og om mandagen går vi til akro-yoga sammen. Jeg underviser også to aftener om ugen, og i weekenden prioriterer jeg familien, men der er også nogle gange undervisning og workshops. Og så er jeg jo doula, så alt kan jo egentlig ske, når jeg er på kald 🙂

Hvad ville du gerne bruge mere tid på? Min egen yogapraksis har været lidt forsømt, da jeg har siddet alt for meget foran computeren for at udvikle YOJO gravid online. Men nu har jeg lidt mere tid efter vores release, og jeg vil meget gerne prioritere min yogapraksis, som meget snart inkluderer arial yoga, da jeg har fået en yoga-hængekøje af mine børn i Mors Dags gave. Jeg glæder mig helt vildt til at hænge meget mere med bunden i vejret.

Ubetinget kærlighed og lykke

Hvad er det allerbedste ved at være mor? Det er den følelse af ubetinget kærlighed og lykke jeg oplever, når jeg er sammen med mine børn og min mand, og vi bare hygger og griner – det er også den følelse, jeg oplever, når jeg får en kæmpe krammer og et hjertelig kys af mine ungerog hvor ligger den største forskel fra livet uden børn til livet som mor? Jeg har fået mere jordforbindelse, og det er fedt. Jeg er jo egentlig uddannet skuespiller, men da min søn kom ændrede mine prioriteter sig, og jeg kastede mig ud i min første yoga teacher training, så jeg er ham dybt taknemmelig for lige præcis at vælge mig som mor på lige præcis det tidspunkt. Det giver så meget mening for mig at arbejde med gravide og kommende forældre, og jeg elsker at undervise, nørde krop og sind og fordybe mig i yogaens univers.

Hvilken yogastilart foretrækker du? Jeg elsker at danse, at udforske kroppens bevægelsesmuligheder, derfor foretrækker jeg flow – men ikke bare give den gas derudaf. Det skal være yang flow med en yin attitude, med nærvær og kærlig opmærksomhed på åndedræt, krop, sind og sjæl. Og det må gerne være ”hot” men det er ikke et must.

Har du brugt din yogaerfaring under dine fødsler? Ja, bestemt – især forbindelsen til åndedrættet men også de bløde, feminine yogabevægelser, der udnytter tyngdekraften og hjælper kroppen og nervesystemet til at afspænde. Inden jeg fik min datter, begyndte jeg selv at undervise gravidyoga, og det var så fedt at opleve hvor meget yoga har at byde på i forhold til den kæmpe transformation en graviditet og fødsel er.

Læs hele interviewet her på Josefines blog.

PS. Jeg elsker denne beskrivelse af yoga – som egentlig passer meget godt på min oplevelse af yoga før og efter jeg fik børn. I starten var mit mål nemlig en hovedstand, og det var en stor succesoplevelse, da det lykkedes. Men efter jeg blev mor begyndte jeg at åbne mit hjerte, og så fik yogaen en helt anden og dybere mening – og jeg ELSKER stadig hovedstand og håndstand:

Goalofyoga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.