YOJO efterfødselsyoga uddannelse

YOJO efterfødselsyoga overbygning for yogalærere og fagfolk

Årets uddannelse er allerede godt igang, der er dog stadig plads på de åbne workshops d. 9. og 10. marts.

Vil du høre mere om næste års uddannelse, som undervises hos SALIG på Østerbro i København i starten af 2019, så skriv til maria@yojo.dk for mere info.

Uddannelsen henvender sig til alle yogalærere, der drømmer om at undervise i efterfødselsyoga og til fødsels/barsels fagfolk, der ønsker at integrere yogateknikker i deres arbejde med nybagte mødre og babyer.

Efterfødselshold på Frederiksberg med yoga og jordemoder

 

På uddannelsen lærer du blandt andet om:

 • Anatomiske, fysiologiske og psykologiske forandringer efter fødslen – for både mor og baby
 • Hvordan du sammensætter funktionel yogaundervisning, der styrker og støtter mors krop og sind efter fødslen
 • Hvordan du gør din undervisning mor-barn venlig
 • Specifikke stillinger og metoder til at bearbejde gener efter fødslen
 • Hvordan du gennem forbindelsen til åndedrættet balancerer nervesystemet og lærer mor at skabe kontakt til mavemuskler og bækkenbund
 • Hvordan du kan benytte blokke, tæpper og andre hjælpemidler til at støtte mors krop
 • Hvordan du kan variere din undervisning ved at arbejde med forskellige temaer
 • Fødslen af en mor – kvinders forskellige oplevelser og udfordringer med moderskabet
 • Hvordan et kejsersnit påvirker krop, nervesystem og sind – og hvad du kan gøre for at hjælpe en kejserinde med at vække nervesystemet og skabe balance
 • Lidt om barnets oplevelse af fødslen, hvordan en specialiseret behandler kan støtte ved forskellige problematikker, og lidt om barnets motoriske udvikling

Vi kommer rundt om hele kvinden, babyen og moderskabet, så du bliver klædt rigtig godt på til at kunne håndtere alle de forskellige unikke kvinder, du vil møde på en efterfødsels-yogaklasse.
Der findes ingen anden overbygnings efterfødselsyoga uddannelse som denne i Danmark, og alle underviserne er nogle af de bedste i landet indenfor deres fag.

Pris og praktisk:

Uddannelsen ligger i starten af 2018 og undervises i lækre lyse fuldt udstyrede yogalokaler hos SALIG på Østerbro i København.
Den strækker sig over 6 hele dage kl. 9 – 18 samt for yogalærere en efterfølgende eksamination.

Fredag d. 26/1, lørdag d. 27/1 og søndag d. 28/1

Fredag d. 9/3, lørdag d. 10/3 og søndag d. 11/3

Pris for hele uddannelsen: 7.950 kr. Prisen inkluderer workbook og 1 eksamination.

Deltager du som yogalærer er det en fordel, hvis du har lidt undervisningserfaring. Du vil efter bestået eksamen modtage et certifikat på, hvad vi har gennemgået på uddannelsen, og at du er uddannet til at undervise efterfødselsyoga.

Deltager du som fødsels/barsels fagperson: jordemoder, doula, behandler, sundhedsplejerske o.a., er det en fordel, hvis du kender lidt til yoga. Du skal ikke til eksamen, men du må meget gerne deltage som elev på eksamensdagen. Du modtager et certifikat på, hvad vi har gennemgået på uddannelsen, og at du har deltaget på uddannelsen.

 

Undervisere og gæstelærere:

YOJOs yogalærer Maria Allingham er hovedlærer og tovholder på uddannelsen. Hun er en garvet yogalærer med flere yogalærer-uddannelser i ryggen og masser af undervisningserfaring. Hun er desuden doula med speciale i gravid-  fødsels- og efterfødselsyoga.

 

På uddannelsen møder du også en række spændende gæstelærere, der er nogle af de bedste i Danmark indenfor deres fag. De underviser alle åbne workshops, der kan tilmeldes individuelt:

Elin Solheim – Fysioterapeut med speciale i genoptræning af mave og bækkenbund efter graviditet og fødsel:

Elin har arbejdet som fysioterapeut siden 1998. Hun har bred erfaring fra arbejde med forebyggelse, træning, behandling og genoptræning.
Elin har tidligere undervist i yoga, og har taget alle moduler på Decenters uddannelse i bevægelseskommunikation og bevægelsesterapi. Hun har specialiseret sig i funktionel genoptræning af bækkenbund og kernemuskulatur efter graviditet og fødsel.

Elins workshop på uddannelsen hedder FUNKTIONEL YOGA, KERNEMUSKULATUR OG BÆKKENBUND, hvor hun bl.a. underviser i:

 • Rectus diastase – delte mavemuskler – og hvordan man funktionelt stabiliserer maven
 • Bækkenbundens anatomi – og genoptræning
 • Åndedræt, kernemuskulatur og fascia

 

Nicolaj Jespersen – Biodynamisk kranio sakral terapeut:

“Jeg har en bred interesse inden for behandling. Dvs. jeg ser mennesker i alle livets faser, fra de nyfødte, gravide, fædre, mødre, søstre, brødre, unge, gamle, enlige, par til hele familier. Jeg anser os for at være hele væsener hvor krop, sind og sjæl ikke kan adskilles og arbejder derfor med det hele menneske og med alt mellem himmel og jord.”

Nicolajs workshop på uddannelsen hedder BABYS UDVILKING OG HEALING AF TRAUMER. På workshoppen vil han fokusere på barnets oplevelse af graviditetens sidste fase, fødslen, den første vejrtrækning og tiden herefter – med henblik på de fysiske og psykiske traumer, der kan opstå. Han vil endvidere komme ind på problematikker omkring børns motoriske udvikling set fra kranio sakral terapeutens synsvinkel.

 

Heidi Holm – Fysioterapeut med speciale i arvævsmassage og genoptræning efter kejsersnit.

Heidi har flere års faglig erfaring med behandling og træning af kvinder med meget forskellige udgangspunkter, alle sammen med udfordringer, som ganske enkelt peger tilbage på det faktum, at de har født ved kejsersnit. Rigtig mange beskriver en følelse af, at kejsersnittet har “gjort noget ved” deres krop, eller at deres mavemuskler “ikke virker” rigtigt.

Heidis workshop på uddannelsen hedder STÆRK MOR EFTER KEJSERSNIT og handler om at vække nervesystemet igen efter denne store maveoperation, som et kejsersnit også er.
Disse emner er noget af det Heidi kommer ind på:

 • Hvad nybagte mødre kan/må efter fødsel ved kejsersnit.
 • Hvordan en kejserinde får mavemusklerne til “at virke” igen?
 • Hvordan man kan undgå smerter i ryggen eller omkring arret?
 • Arvævsmassage

Her forklarer Heidi hvorfor det kan være svært at få kontakt til mavemusklerne efter et kejsersnit.

Jordemoder Anne Ruby som er Heidis samarbejdspartner hos Kejserinderne er også gæstelærer på uddannelsen (læs mere herunder). På workshoppen som hun underviser sammen med Heidi, kommer hun ind på den emotionelle udfordring en fødsel ved kejsersnit kan være – og hvordan man kan bearbejde oplevelsen og skabe mening i selve fødselshistorien.

 

Anne Ruby – YOJOs Jordemoder:

Anne er uddannet jordemoder fra Jordemoderskolen i København i 2004. Har dansk, norsk og svensk autorisation. Hun har arbejdet på mindre afdelinger, store travle “fødefabrikker” og har erfaring fra rigtig mange hjemmefødsler.
Udover YOJO er hun også partner i www.kejserinderne.dk – for kvinder der skal føde eller har født ved kejsersnit:

“Jeg elsker mit arbejde som jordemoder, og bredden i mit fag. Jeg føler, jeg har det bedste job i verden, når jeg får lov at guide en familie gennem en vellykket graviditet, fødsel og barsel på deres præmisser. For mig findes der ikke en rigtig og en forkert måde at føde på, men mit mål er, med størst mulig brug af min faglighed, at støtte kommende forældre, i de meget private valg, der skal træffes. Jeg tror på kroppens iboende intelligens og bevæger mig ydmygt og taknemmeligt ind i “fødeland”. Det har givet mig mange sjove, rørende, smukke, stærke og vilde oplevelser. Der er aldrig to fødsler der er ens, og det passer mit temperament godt!”

Annes workshop på uddannelsen hedder FØDSLEN AF EN MOR. Hun kommer bl.a. ind på disse aspekter af kvinders oplevelse af moderskabet:

 • Fysisk/psykisk/spirituel krise
 • Identitetskrise
 • Oplevelse af afhængighed/tab af kontrol
 • Møde med sårbarhed, angst
 • ”På besøg” i eget indre barndomsland
 • Ny orientering af parforhold og roller
 • Støtte til processen

 

Ønsker du en afbetalingsordning eller mere info om uddannelsen?

Kommer du langvejs fra og ønsker du info om billig overnatning på location?

Så kontakt Maria Allingham på maria@yojo.dk eller tlf. 28113877.

Klik lige herunder og du betaler det hele på én gang:

 

Klik lige herunder og du betaler 4.000 kr. ved tilmelding og 3.950 kr. en måned senere:

 

Mere info om de åbne workshops med gæstelærerne finder du her. Disse workshops er en del af uddannelsen, de ligger indenfor de tidligere nævnte dage, og det er obligatorisk for deltagere på uddannelsen at deltage.
Det er dog også muligt at tilmelde sig individuelt uden at tage hele uddannelsen.

REFERENCE:

“Jeg kan varmt anbefale YOJOs efterfødselsyogauddannelse. Maria har mange års undervisningserfaring og dermed en stor viden omkring efterfødselsyoga – som hun gladelig deler ud af. Derudover formår hun at skabe en tryg atmosfære, hvor man har lyst til at åbne op og lære. I forløbet havde Maria inviteret nogle virkelig interessante oplægsholdere, der hver især bidrog til et meget lærerigt uddannelsesforløb.” – Anne-Mette deltog på uddannelsen i foråret 2017