Fagworkshop, Workshop for alle

Ayurvediske perspektiver på efterfødselstiden

YoJo-Stort-J

Ayurvedaen* giver et meget nuanceret og dybdegående perspektiv på morkroppens behov i tiden efter en fødsel. Ligesom i mange andre traditionelle behandlings- og omsorgspraksisser, taler man i ayurveda om ”42 dage for 42 år”.

Hermed menes, at man ved at drage særlig omsorg for morens krop de første seks uger efter fødslen, kan hun opnå 42 års velvære i krop, sjæl, sind.

Graviditet og fødsel ses i ayurveda som meget destabiliserende faser i kvindekroppens liv, og i efterfødselstiden sættes derfor ind for at genoprette balance, reetablere den gode fordøjelse og genfinde det rolige sind. Gennem de første seks uger efter fødslen fornyes morkroppen i alle kroppens syv lag.

Gennem en forståelse af nogle ayurvediske grundbegreber (dosha, agni, ama, dhatu, guna, ojas m.fl.), vil du med denne workshop opnå en større forståelse af, hvorfor vi gør, som vi gør, når vi eksempelvis anbefaler den nye mor at hvile og sørge for ikke at få træk fra åbne vinduer. Du vil også blive præsenteret for en række konkrete redskaber, som den ayurvediske efterfødselsomsorg foreskriver.

Pris og praktik

Kl. 10.00 – 15.00

Workshoppen undervises i vores lækre lyse lokaler:

Yoga & Jordemoder
Teglgårdsstræde 8B, 3. sal
1452 København K

Er du interesseret i at få besked, når vi sætter workshoppen op igen? 
Så send en mail til 

*Ayurveda er et 5000 år gammelt helsesystem med oprindelse i det gamle Indien. I ayurveda er der særligt fokus på at leve i overenstemmelse med omgivelserne, herunder årstiderne og de særlige livsomstændigheder, der udspiller sig for den enkelte netop nu.

Ayurvediske-perspektiver-Workshop

Denne workshop er for dig der:

  • Interesserer dig for efterfødselsperioden
  • Vil vide mere om ayurveda som sprog og metode – og særligt i efterfødselskontekst
  • Har brug for nye redskaber, opskrifter, indsigter, som du kan dele med de mødre, du arbejder med,
  • Der er gravid og har lyst til at bruge ayurvedaens indsigter i din barsel
  • Dig der er på barsel, og du må gerne medbringe din baby

Workshoppen undervises af Amanda Schou, som er uddannet ayurvedisk livsstilsvejleder og certificeret ayurvedisk efterfødselsdoula, og hun ser det som sin fineste opgave at hjælpe mødre godt ind i moderskabet. Amanda arbejder for at vise vejen tilbage til en fornemmelse af, hvad det vil sige at have det godt i alle lag af krop og sjæl. Hun brænder for at formidle redskaber til holistisk livsstil og dyb, nærende egenomsorg.
Amanda har desuden været yogalærer siden 2012, og er også cand.mag. i kunsthistorie.