Overbygning for yogalærere og fagfolk

YOJO Efterfødselsyoga uddannelse henvender sig til alle yogalærere, der drømmer om at undervise i efterfødselsyoga og til fødsels/barsels fagfolk (jordemødre,  doulaer, sundsheds- og sygeplejersker, behandlere, fysioterapeuter, psykomotoriske terapeuter osv.), der ønsker at integrere yogateknikker i deres arbejde med nybagte mødre, babyer og familier.

Dette års uddannelse er godt i gang, og næste uddannelse ligger i foråret 2021. Skriv til maria@yojo.dk for info om næste års uddannelse.

Location er helt centralt i København, tæt på både Nørreport, Hovedbanen og Rådhuspladsen:

Sattva Yoga
Teglgårdstræde 8B 3. sal,
1451 København K

Efterfødselshold på Frederiksberg med yoga og jordemoder

 

På YOJO efterfødselsyoga uddannelse lærer du blandt andet om:

 • Anatomiske, fysiologiske og psykologiske forandringer efter fødslen – for både mor og baby
 • Hvordan du sammensætter funktionel yogaundervisning, der styrker og støtter mors krop og sind efter fødslen
 • Hvordan du gør din undervisning både sansebaseret og funktionel
 • Hvordan du gør din undervisning mor-barn venlig
 • Specifikke stillinger og metoder til at bearbejde gener efter fødslen
 • Hvordan du gennem forbindelsen til åndedrættet balancerer nervesystemet og lærer mor at skabe kontakt til mavemuskler og bækkenbund
 • Hvordan du kan benytte blokke, tæpper og andre hjælpemidler til at støtte mors krop
 • Hvordan du kan variere din undervisning ved at arbejde med forskellige temaer
 • Fødslen af en mor – kvinders forskellige oplevelser og udfordringer med moderskabet
 • Hvordan et kejsersnit påvirker krop, nervesystem og sind – og hvad du kan gøre for at hjælpe en kejserinde med at vække nervesystemet og skabe balance
 • Lidt om barnets oplevelse af fødslen, hvordan en specialiseret behandler kan støtte ved forskellige problematikker, og lidt om barnets motoriske udvikling

Vi kommer rundt om hele kvinden, babyen og moderskabet, så du bliver klædt rigtig godt på til at kunne håndtere alle de forskellige unikke kvinder, du vil møde på en efterfødsels-yogaklasse.
Der findes ingen anden overbygnings efterfødselsyoga uddannelse som denne i Danmark, og alle underviserne er nogle af de bedste i landet indenfor deres fag.

Pris og praktisk:

Næste uddannelse ligger i foråret 2021 og undervises i lækre lyse fuldt udstyrede yogalokaler hos Sattva Yoga centralt i København.
Den strækker sig over 6 hele dage samt for yogalærere en efterfølgende eksamination.

Modul 1:

 • Fredag kl. 10.00-18.00
 • Lørdag kl. 9.00-18.00
 • Søndag kl. 9.00-17.00

Modul 2:

 • Fredag kl. 9.00-18.00
 • Lørdag kl. 9.00-18.00
 • Søndag kl. 9.00-17.00

Datoer annonceres senest 1. juni 2020.

Pris for hele uddannelsen: 8.500 kr., og det er muligt at betale i flere rater (se nederst ved klik på tilmelding).
Prisen inkluderer workbook, evig adgang til vores YOJO baby online univers og 1 eksamination.

Deltager du som yogalærer er det en fordel, hvis du har lidt undervisningserfaring. Du vil efter bestået eksamen modtage et certifikat på, hvad vi har gennemgået på uddannelsen, og at du er uddannet til at undervise efterfødselsyoga.

Deltager du som fødsels/barsels fagperson: jordemoder, doula, behandler, sundhedsplejerske, (neonatal) sygeplejerske o.a., er det en fordel, hvis du kender lidt til yoga, du skal dog ikke til eksamen. Du modtager et certifikat på, hvad vi har gennemgået på uddannelsen, og at du har deltaget på uddannelsen.

 

Undervisere og gæstelærere:

YOJOs stiftende yogalærer Maria Allingham er hovedlærer og tovholder på uddannelsen. Hun er en garvet yogalærer med flere yogalærer-uddannelser i ryggen og masser af undervisningserfaring. Maria har specialiseret sig i kvindevisdom, og hun har undervist yoga for kvinder, gravidyoga, efterfødselsyoga og feminint flow siden 2007.
I forlængelse af sit frugtbare YOJO samarbejde med jordemoder Anne Ruby og sin yogaundervisning for gravide, tilbyder Maria også sin støtte som doula (fødselshjælper).

Læs mere om Maria Allingham.

 

På uddannelsen møder du også en række spændende gæstelærere, der er nogle af de bedste i Danmark indenfor deres fag.
De underviser alle åbne workshops, der kan tilmeldes individuelt:

Elin Solheim – Fysioterapeut med speciale i genoptræning af mave og bækkenbund efter graviditet og fødsel

Elin har arbejdet som fysioterapeut siden 1998. Hun har bred erfaring fra arbejde med forebyggelse, træning, behandling og genoptræning.
Elin har tidligere undervist i yoga, og har taget alle moduler på Decenters uddannelse i bevægelseskommunikation og bevægelsesterapi. Hun har specialiseret sig i funktionel genoptræning af bækkenbund og kernemuskulatur efter graviditet og fødsel.

Elins workshop på uddannelsen hedder FUNKTIONEL YOGA, KERNEMUSKULATUR OG BÆKKENBUND, hvor hun bl.a. underviser i:

 • Rectus diastase – delte mavemuskler – og hvordan man funktionelt stabiliserer maven
 • Bækkenbundens anatomi – og genoptræning
 • Åndedræt, kernemuskulatur og fascia

Læs mere om Elin her.

 

Julie Hjelm Jacobsen – fysioterapeut og kranio-sakral terapeut:

Julie er uddannet fysioterapeut i 1997 og efteruddannet indenfor blandt andet kraniosakralterapi. Hun har mere end 15 års praktisk erfaring med det manuelle fysioterapeutiske arbejde i forbindelse med graviditet, spædbørn og barsel. Julie har gennem sit virke som praktiserende fysioterapeut specialiseret sig i manuel babybehandling og udviklede i den forbindelse Babytjekket i 2002 hos PHYSIOGA i København. Hun er passioneret håndværker, og hendes håndelag er blidt, præcist og effektivt.

Julies workshop på uddannelsen hedder BABYS BIOMEKANIK & UDVIKLING. På workshoppen vil hun fokusere på spædbarnets motoriske udvikling, og hvordan vi bedst muligt støtter udviklingen og spotter eventuelle skader eller bevægenedsættelse, der kan påvirke både trivsel og motorik. Julies undervisning er forankret i hendes fysioterapeutiske erfaring med udgangspunkt i konkret viden om, hvad man som forælder og fagperson især skal være opmærksom på hos det lille barn (fx bananform, uro, asymmetri, hovedrotationspræference osv).

Læs mere om Julie her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Heidi Holm – Fysioterapeut med speciale i arvævsmassage og genoptræning efter kejsersnit.

Heidi har flere års faglig erfaring med behandling og træning af kvinder med meget forskellige udgangspunkter, alle sammen med udfordringer, som ganske enkelt peger tilbage på det faktum, at de har født ved kejsersnit. Rigtig mange beskriver en følelse af, at kejsersnittet har “gjort noget ved” deres krop, eller at deres mavemuskler “ikke virker” rigtigt.

Heidis workshop på uddannelsen hedder STÆRK MOR EFTER KEJSERSNIT og handler om at vække nervesystemet igen efter denne store maveoperation, som et kejsersnit også er.
Disse emner er noget af det Heidi kommer ind på:

 • Hvad nybagte mødre kan/må efter fødsel ved kejsersnit.
 • Hvordan en kejserinde får mavemusklerne til “at virke” igen?
 • Hvordan man kan undgå smerter i ryggen eller omkring arret?
 • Arvævsmassage

Her forklarer Heidi hvorfor det kan være svært at få kontakt til mavemusklerne efter et kejsersnit.

YOJOs stiftende jordemoder Anne Ruby, som også er Heidis samarbejdspartner hos Kejserinderne er også gæstelærer på uddannelsen på to forskellige åbne workshops (læs mere om Anne herunder).
På denne workshop kommer hun ind på den emotionelle udfordring en fødsel ved kejsersnit kan være – og hvordan man kan bearbejde oplevelsen og skabe mening i selve fødselshistorien.

Læs mere om kejserinderne.

 

Anne Ruby – YOJOs Jordemoder:

Anne er uddannet jordemoder fra Jordemoderskolen i København i 2004. Har dansk, norsk og svensk autorisation. Hun har arbejdet på mindre afdelinger, store travle “fødefabrikker” og har erfaring fra rigtig mange hjemmefødsler.
Udover YOJO er hun også partner i http://www.kejserinderne.dk – for kvinder der skal føde eller har født ved kejsersnit:

“Jeg elsker mit arbejde som jordemoder, og bredden i mit fag. Jeg føler, jeg har det bedste job i verden, når jeg får lov at guide en familie gennem en vellykket graviditet, fødsel og barsel på deres præmisser. For mig findes der ikke en rigtig og en forkert måde at føde på, men mit mål er, med størst mulig brug af min faglighed, at støtte kommende forældre, i de meget private valg, der skal træffes. Jeg tror på kroppens iboende intelligens og bevæger mig ydmygt og taknemmeligt ind i “fødeland”. Det har givet mig mange sjove, rørende, smukke, stærke og vilde oplevelser. Der er aldrig to fødsler der er ens, og det passer mit temperament godt!”

Annes workshop på uddannelsen hedder FØDSLEN AF EN MOR. Hun kommer bl.a. ind på disse aspekter af kvinders oplevelse af moderskabet:

 • Fysisk/psykisk/spirituel krise
 • Identitetskrise
 • Oplevelse af afhængighed/tab af kontrol
 • Møde med sårbarhed, angst
 • ”På besøg” i eget indre barndomsland
 • Ny orientering af parforhold og roller
 • Støtte til processen

Læs mere om Anne Ruby.

Du får også omfattende online materiale:

Så snart du tilmelder dig, får du adgang til vores omfattende YOJO baby online univers, så du allerede inden vi mødes kan orientere dig lidt og afprøve YOJO efterfødselsyoga hjemme på stuegulvet. Derefter kan du altid vende tilbage til materialet og genopfriske og bruge al den ekspertviden, vi har samlet om krop, sind, moderskab, baby og familie.

 

Gratis smagsprøve på YOJO efterfødselsyoga:

Klik her! Og find de videoer yogalærer Maria Allingham har produceret i samarbejde med ChriChriTV.
Der er 2 videoer med gravidyoga, 2 med efterfødselsyoga og 2 med yoga med baby.

Tilmelding og betaling:

Tilmelding åbner senest 1. juni 2020

Ønsker du info om næste år uddannelse?
Så kontakt Maria Allingham på maria@yojo.dk eller tlf. 28113877.

Mere info om de åbne workshops med gæstelærerne finder du her. Disse workshops er en del af uddannelsen, de ligger indenfor de tidligere nævnte dage, og det er obligatorisk for deltagere på uddannelsen at deltage.
Det er dog også muligt at tilmelde sig individuelt uden at tage hele uddannelsen.

REFERENCE:

“Jeg kan varmt anbefale YOJOs efterfødselsyogauddannelse. Maria har mange års undervisningserfaring og dermed en stor viden omkring efterfødselsyoga – som hun gladelig deler ud af. Derudover formår hun at skabe en tryg atmosfære, hvor man har lyst til at åbne op og lære. I forløbet havde Maria inviteret nogle virkelig interessante oplægsholdere, der hver især bidrog til et meget lærerigt uddannelsesforløb.” – Anne-Mette deltog på uddannelsen i foråret 2017