Uddannelse i Efterfødselsyoga & Funktionel Træning

Vores uddannelse i efterfødselsyoga & funktionel træning henvender sig både til alle yogalærere, der drømmer om at undervise i efterfødselsyoga, men også til yogalærere der ønsker at vide mere om, hvordan de på almindelige yogaklasser kan støtte kvindekroppen efter fødsel og funktionelt resten af livet.

Uddannelsen er også super relevant til fødsels/barsels fagfolk (jordemødre, doulaer, sundsheds- og sygeplejersker, behandlere, fysioterapeuter, psykomotoriske terapeuter osv.), der ønsker at integrere sansebaseret, yogainspireret bevægelse og funktionel træning i deres arbejde med nybagte mødre, babyer og familier.

Næste hold uddannelse ligger i starten af 2025.

Snup din plads allerede nu.

YoJo-Efterfoedselsyoga-uddannelse-min

Vi kommer rundt om hele kvinden, babyen og moderskabet, så du bliver klædt rigtig godt på til at kunne håndtere alle de forskellige unikke kvinder, du vil møde på en efterfødsels-yogaklasse.

Du bliver også klædt på til at inddrage funktionel bevægelse på dine almindelige yogaklasser, som understøtter kvindekroppen i hele kvindelivet.

Der findes ingen anden overbygnings efterfødselsyoga og funktionel trænings-uddannelse som denne i Danmark, og alle underviserne er nogle af de bedste og mest erfarne i landet indenfor deres fag.

Næste hold uddannelse ligger i starten af 2025 og undervises i vores lækre lyse fuldt udstyrede yogalokaler centralt i København.

Den strækker sig over 6 hele dage samt for yogalærere en efterfølgende online eksamination.

På uddannelsen møder du også en række spændende gæstelærere, der er nogle af de bedste i Danmark indenfor deres fag.

Deltager du som yogalærer er det en fordel, hvis du har lidt undervisningserfaring. Du vil efter bestået eksamen modtage et certifikat på, hvad vi har gennemgået på uddannelsen, og at du er uddannet til at undervise efterfødselsyoga.

Deltager du som fødsels/barsels fagperson: jordemoder, doula, behandler, sundhedsplejerske, (neonatal) sygeplejerske o.a., er det en fordel, hvis du kender lidt til yoga, du skal dog ikke til eksamen. Du modtager et certifikat på, hvad vi har gennemgået på uddannelsen, og at du har deltaget på uddannelsen

Pris og praktik

Undervisningen foregår i vores lækre lyse lokaler:

Yoga & Jordemoder
Teglgårdstræde 8B, 3. sal
1452 København K

Næste uddannelse ligger i januar – februar 2025.

Modul 1:

 • Uge 4, d. 23., 24. og 25. januar

  • Torsdag kl. 9.00-17.00
  • Fredag kl. 9.00-17.00
  • Lørdag kl. 9.00-17.00

Modul 2:

 • Uge 8, d. 20., 21. og 22. februar

  • Torsdag kl. 9.00-17.00
  • Fredag kl. 9.00-17.00
  • Lørdag kl. 9.00-17.00

Pris kr. 11.100,-

EARLY BIRD pris til og med 1. december 2024: 9.900 kr.

Det er muligt at betale i flere rater inkl. et lille gebyr.

Prisen inkluderer en workbook, evig adgang til vores YoJo online efterfødselsunivers og 1 eksamination.

Dette får du på YoJo’s Uddannelse i Efterfødselsyoga & Funktionel Træning

 • Anatomiske, fysiologiske og psykologiske forandringer efter fødslen – for både mor og baby
 • Hvordan du sammensætter funktionel yogaundervisning og bevægelse , der styrker og støtter mors krop og sind efter fødslen
 • Hvordan du gør din undervisning både sansebaseret og funktionel
 • Hvordan du gør din undervisning mor-barn venlig
 • Specifikke stillinger og metoder til at bearbejde gener efter fødslen, som stadig kan være relevant mange år efter
 • Hvordan du gennem forbindelsen til åndedrættet balancerer nervesystemet og lærer kvinden at skabe funktionel kontakt til mavemuskler og bækkenbund
 • Hvordan du kan benytte blokke, tæpper og andre hjælpemidler til at støtte mors krop
 • Hvordan du kan variere din undervisning ved at arbejde med forskellige temaer
 • Fødslen af en mor – kvinders forskellige oplevelser og udfordringer med moderskabet
 • Hvordan et kejsersnit påvirker krop, nervesystem og sind – og hvad du kan gøre for at hjælpe en kejserinde med at vække nervesystemet og skabe balance
 • Lidt om barnets oplevelse af fødslen, hvordan en specialiseret behandler kan støtte ved forskellige problematikker, og lidt om barnets motoriske udvikling
 • Et støttende og trygt kvindefællesskab, hvor der er plads til at holde hele dig og det, der kommer op undervejs
 • Selvudvikling og fordybelse 
 • Cyklus- og kvindevisdom
Efterfoedselsyoga-uddannelse-min
Opbygning

Efterfødselsyoga uddannelse

Modul 1, 2025

Uge 4, d. 23., 24. og 25. januar

  • Torsdag kl. 9.00-17.00
  • Fredag kl. 9.00-17.00
  • Lørdag kl. 9.00-17.00
 •  
Modul 2, 2025

Uge 8, d. 20., 21. og 22. februar

  • Torsdag kl. 9.00-17.00
  • Fredag kl. 9.00-17.00
  • Lørdag kl. 9.00-17.00
Du får også omfattende online materiale

Så snart du tilmelder dig, får du adgang til vores omfattende YoJo online efterfødselsunivers, så du allerede inden vi mødes kan orientere dig lidt og afprøve YoJo efterfødselsyoga hjemme på stuegulvet. Derefter kan du altid vende tilbage til materialet og genopfriske og bruge al den ekspertviden, vi har samlet om krop, sind, moderskab, baby og familie.

"YoJos gravid og efterfødselsuddannelser har været en øjenåbner for mig, både fagligt og personligt, som yogalærer, mor og kvinde. Uddannelserne er sammensat på en måde, så man virkelig kommer i dybden fagligt i forhold til kvindekroppen, fysiologi og bevægelse - samtidig med, at man arbejder på et dybere plan med emnerne moderskab og fødsel. Anne og Maria skaber et helt unikt, kærligt og støttende fællesskab, hvor der er plads til at udvikle sig på mange forskellige niveauer. Som yogalærer er jeg meget inspireret af den tilgang, som uddannelserne præsenterer, der klæder mig på til at undervise mine elever både funktionelt, men også sansebaseret, frit og intuitivt - med fokus på at skabe forbindelse til kroppen og lytte indad. Noget jeg også selv har haft stor glæde af i forbindelse med min egen praksis. Jeg er så taknemmelig over at have deltaget på begge uddannelser, der fungerer perfekt i samspil med hinanden og har den fineste røde tråd igennem det hele. Jeg anbefaler dem på det varmeste til dig, der gerne vil arbejde med at støtte kvinder op til fødslen og videre ind i moderskabet"

Efterfødselsyogauddannelse

Undervisere

Maria Allingham

Maria Allingham

YoJos stiftende yogalærer Maria Allingham er hovedlærer og tovholder på uddannelsen.
Maria er en erfaren yogalærer med flere yogalærer-uddannelser i ryggen og masser af undervisningserfaring.

Maria er meget passioneret omkring yogaens kraft og evne til at skabe dyb forbindelse til intuitionen og det indre landskab, og hun brænder for at videregive sin sansebaserede og funktionelle tilgang til bevægelse til kvinder med nyt liv i maven eller i armene – og til støtte i hele kvindelivet.

Maria er specialiseret i kvindevisdom, yoga for kvinder, funktionel træning i hele kvindelivet, gravidyoga, fødselsforberedelse og efterfødselsyoga, og hun har undervist siden 2007.

På uddannelsen underviser Maria i den praktiske, mentale og spirituelle del af efterfødselsyogaen og funktionel træning – teknik, metode og sekvensering.

Læs mere om Maria Allingham

Elin Solheim

Fysioterapeut med speciale i genoptræning af mave og bækkenbund efter graviditet og fødsel.

Elin har arbejdet som fysioterapeut siden 1998. Hun har bred erfaring fra arbejde med forebyggelse, træning, behandling og genoptræning.
Elin har tidligere undervist i yoga, og har taget alle moduler på Decenters uddannelse i bevægelseskommunikation og bevægelsesterapi. Hun har specialiseret sig i funktionel genoptræning af bækkenbund og kernemuskulatur efter graviditet og fødsel.

Elins workshop på uddannelsen hedder FUNKTIONEL YOGA, KERNEMUSKULATUR OG BÆKKENBUND, hvor hun bl.a. underviser i:

 • Rectus diastase – delte mavemuskler – og hvordan man funktionelt stabiliserer maven
 • Bækkenbundens anatomi – og genoptræning
 • Åndedræt, kernemuskulatur og optimal kropspositionering
 • Anatomi: Vigtige myofascielle forbindelser og det myofascielle støtteapparat
 • Fysiologi – myofasciel arbejdsfysiologi
 • Biomekanik – optimale strategier for udvikling af kraft og fordeling af belastning

Læs mere om Elin her.

Didde D. Thorsted

Aut. Osteopat DO. M.R.O. DK & DPO, Aut. Fysioterapeut & Naturmedicinsk rådgiver
Didde har arbejdet med børn siden 1997 og siden 2010 udelukkende med 0-12-årige. De fleste af hendes små klienter er mellem 0-1 år. Didde holder sig løbende opdateret og udbygger sin viden ved at deltage på børnekurser i ind- og udland, derudover har hun taget kurser i Kraniosakral-behandling ved Upledger Institute og visceral behandling ved The Barral Institute, med primært fokus på børnebehandling.

Didde er medejer af Qklinik, to klinikker i hjertet af København, der specialiserer sig i behandling af kvinder og børn. Didde er grundlægger af og formand for Dansk Selskab for Pædiatrisk Osteopati (DSPO) samt medlem af referencegruppen for NKR til stramt tungebånd.
Didde brænder for at give de små nye verdensborgere den bedste start på livet, ved at til at tilbyde en manuelbehandling der er sikker, effektiv, blid og legende

Diddes workshop på uddannelsen hedder HAPPY BABY og fokuserer på, hvad man skal være opmærksom på for at sikre, at baby har de bedste forudsætninger for optimal bevægelse og trivsel.

De trange forhold i livmoderen og de kraftfulde belastninger, baby udsættes for ved fødslen, både under almindelige – og komplicerede fødsler, kan medvirkende til, at der opstår tryk i babys krop eller hoved, hvilke kan give skævheder, nedsat bevægelighed og ubalancer. Derfor vil Diddes workshop tage udgangspunkt i en gennemgang af babys anatomi og biomekanik, så underviseren ved, hvad de skal være opmærksomme på og hvordan de bedst vejleder forældrene, da fri bevægelighed er vigtig for en optimal motorisk udvikling.

På workshoppen vil Didde fokusere på babys motoriske udviklingsfaser, og hvordan de støttes bedst muligt. Hun vil gennemgå de hyppigst forekommende problemstillinger, der ses hos baby så som: nedsat bevægelighed i nakke, krop eller lemmer, asymmetrier i krop og hoved, manglende motorisk fremskidt samt generelle trivsels problematikker.

Undervisningen baseres på sundhedsvidenskabelig viden, Diddes mangeårige erfaring samt en praktisk demonstration.

Læs mere om Didde her.

Anne-YoJo

Anne Ruby

YoJos Jordemoder og hypnoterapeut.

Anne er uddannet jordemoder fra Jordemoderskolen i København i 2004. Har dansk, norsk og svensk autorisation. Hun har arbejdet på mindre afdelinger, store travle “fødefabrikker” og har erfaring fra rigtig mange hjemmefødsler.

Udover YoJo har Anne i mange år også arbejdet med kvinder, der skal føde eller har født ved kejsersnit.

“Jeg elsker mit arbejde som jordemoder, og bredden i mit fag. Jeg føler, jeg har det bedste job i verden, når jeg får lov at guide en familie gennem en vellykket graviditet, fødsel og barsel på deres præmisser. For mig findes der ikke en rigtig og en forkert måde at føde på, men mit mål er, med størst mulig brug af min faglighed, at støtte kommende forældre, i de meget private valg, der skal træffes. Jeg tror på kroppens iboende intelligens og bevæger mig ydmygt og taknemmeligt ind i “fødeland”. Det har givet mig mange sjove, rørende, smukke, stærke og vilde oplevelser. Der er aldrig to fødsler der er ens, og det passer mit temperament godt!”

Annes workshop på uddannelsen hedder FØDSLEN AF EN MOR. Hun kommer bl.a. ind på disse aspekter af kvinders oplevelse af moderskabet:

Fysisk/psykisk/spirituel krise
Identitetskrise
Oplevelse af afhængighed/tab af kontrol
Møde med sårbarhed, angst
”På besøg” i eget indre barndomsland
Ny orientering af parforhold og roller
Støtte til processen

Læs mere om Anne Ruby.

Har du allerde tilmeldt dig?

Log in her for at få adgang til vores online materiale (åbner i nyt vindue)

Tilmeld dig i dag

Linket åbner vores bookingsløsning, hvor du kan tilmelde dig

YoJo-Efterfoedselsyoga-oevelser-min

Gratis smagsprøve på YoJo efterfødselsyoga

Her finder du de videoer yogalærer Maria Allingham har produceret i samarbejde med ChriChriTV. Der er 2 videoer med gravidyoga, 2 med efterfødselsyoga og 2 med yoga med baby.