Om
YoJo

YoJo er en forkortelse af Yoga og Jordemoder. YoJo er ejet af yogalærer Maria Allingham og jordemoder Anne Ruby, og vi begyndte vores samarbejde i 2008, efter at en fælles ven havde introduceret os.

Tanken bag konceptet er, at man skal “gøre det man er bedst til” og ved at have dobbeltfagligheden synes vi, at vi kan præstere den højeste kvalitet af undervisning, både indenfor øvelser, teori og erfaring med fødsler.

Om-Yojo-yoga-og-jordemoder
Yojo-maria-anne

YoJos tilgang
til fødslen

YoJos tilgang til fødslen er evidensbaseret, såvel som baseret på tillid til kvindekroppen og naturens genialitet. Vi har ikke én idé om, hvad en “rigtig” fødsel er, men forholder os nysgerrigt til, at der er mange måder at blive forældre på, og anser det som vores fremmeste opgave at hjælpe dig med at finde din!

Vi tror på, at fødselsforberedelse er vigtig, men vi ved også fra mange års erfaring, at mange ting kan ændre sig undervejs i fødslen. Det er derfor vigtigt for os, ikke kun at give dig gode redskaber til at blive “fødestærk” men også at hjælpe dig så meget “hjem til dig selv”, at du kan tackle at fødslen måske går anderledes end forventet, og stadig blive i dig selv og modtage din baby med ro og kærlighed

Maria Allingham

Maria Allingham

Yogalæreren bag YoJo, underviser YoJo Fødselsforberedelse og  Efterfødselshold i København og på alle YoJo uddannelser. 
Det er også Maria, der er den daglige leder af administrationen bag YoJo.

Maria har yoga og det cykliske som grundstenene i sine specialer. Hun er meget passioneret omkring yogaens kraft og sansetræning, og hun brænder for at videregive den sansebaserede yogas redskaber og muligheder til kvinder med nyt liv i maven eller i armene eller til kvinder, der søger at leve cyklisk fra et perspektiv, hvor det maskuline og det feminine er mere i balance.

Maria er specialiseret i gravidyoga, fødselsforberedelse og efterfødselsyoga. Hun elsker også at undervise sine feminine flow forløb, hvor hun fletter cyklus-visdom sammen med nærende sansebaseret bevægelse.

Derudover tilbyder Maria også dybdegående enetimer, rebozomassage og vejledning i kvindelivets glæder og udfordringer  – og sommetider er hun også på kald som doula (fødselshjælper).

Privat bor hun i København med sin mand Kristian, deres søn Albert fra oktober 2005 og deres datter Mynthe fra december 2009.

Læs mere om Maria på All In Yoga.

Anne-YoJo

Anne Ruby

Anne er uddannet jordemoder fra Jordemoderskolen i København i 2004. Hun har dansk, norsk og svensk autorisation og har arbejdet på mindre afdelinger, store travle “fødefabrikker” og har erfaring fra rigtig mange hjemmefødsler.

Anne er uddannet hypnoterapeut i 2007 og har stor erfaring med hypnoseteknikker under fødsel og som redskab til at bearbejde fødselstraumer og fødselsangst. Desuden uddannet i gravidmassage, obstetrisk akupunktur, øreakupunktur og efterfødselsreaktioner. Specialist i kvinder der har født ved kejsersnit og stifter af Kejserinderne i 2010.

Udkom i foråret 2021 med bogen “Jordemoderens guide til din til hjemmefødsel” på forlaget Peoples Press.

Underviser primært på YoJo’s uddannelser, men giver også enkelte konsultationer og behandlinger. Kan kontaktes på anneruby@privatjordemoder.dk

Anne er mor til tre børn, Magnus fra 1997, Carla fra 2000 og Mille fra 2005.

Læs mere om Anne på Privatjordemoder.dk