Gravidyoga
Uddannelse

YoJo gravidyoga uddannelse henvender sig til alle yogalærere, der drømmer om at undervise i gravidyoga og til graviditets/fødsels/barsels fagfolk, der ønsker at integrere yogateknikker i deres arbejde med gravide, fødsler, babyer og familier.

Der er stadig plads på den kommende uddannelse med start d. 10. september, så skynd dig at sende os en ansøgning.

YoJo-gravidyogauddannelse-underviser

Graviditet og fødsel er en magisk, intens og helt særlig overgang og transformation. Funktionel og nærende gravidyoga kan være med til at styrke kvinden gennem graviditeten og forberede hende fysisk og mentalt på den forestående fødsel, barselsperioden og moderskabet.

Graviditet er også shapeshifting, og funktionel intuitiv sansebaseret gravidyoga understøtter kroppens og bindevævets evne til at skifte form, og når den gravide træner sine sanser, styrker hun også forbindelsen til sin intuition, sin baby og sit fødeinstinkt.

På denne gravidyoga uddannelse lærer du at guide kvinder igennem gode, givende og sikre yogaklasser – hele vejen igennem graviditeten. Du lærer også, hvordan du gennem yogaen giver den gravide kvinde brugbar forberedelse til fødslen, og hvordan hun skaber tidlig tilknytning til sit barn i maven.

Den kommende YoJo Gravidyoga Uddannelse ligger i efteråret 2021, og vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Pris og praktik

Undervisningen foregår i vores lækre lyse lokaler:

Yoga & Jordemoder
Teglgårdstræde 8B, 3. sal
1452 København K

Modul 1 – uge 36 – d. 10., 11. og 12. september

Modul 2 – uge 40 – d. 8., 9. og 10. oktober

Modul 3 – uge 44 – d. 5., 6. og 7. november

Den samlede pris for modul 1, 2 og 3 er 13.250 kr.

Prisen inkluderer workbook, eksaminationsgebyr og adgang til vores komplette YoJo fødselsforberedelse online, og det er muligt at betale et engangsbeløb eller dele op i 4 rater.

– og vælger du også de to YoJo fordybelsesdage om fødslen (som kommer til at ligge i starten af 2022), og som er en genial overbygning til gravidyogauddannelsen, så er den samlede pris 15.250 kr. (du sparer 500 kr.

Gravidyoga-uddannelse-YoJo-lær-om

Glæd dig til at lære mere om:

 • De anatomiske, fysiologiske og psykologiske forandringer undervejs i graviditeten
 • Hvordan du sammensætter undervisning der styrker og støtter den gravide gennem graviditeten og forbereder hende til fødslen
 • Hvordan du kan inkludere sansebaseret instruktion, som tænder den gravides sanser og vækker forbindelsen til det indre landskab og intuitionen
 • Hvordan du kan tilpasse stillinger til den enkelte gravide og hendes unikke graviditet
 • Hvordan du kan benytte blokke, tæpper og andre hjælpemidler i din undervisning
 • Hvordan du kommunikerer klart gennem stemme, ordvalg og kropssprog
 • Hvordan du kan variere din undervisning ved at arbejde med forskellige temaer Hvordan du inkluderer åndedrætsopmærksomhed, tilknytning til baby og mindfulness i din undervisning
 • Hvordan du inkluderer smertehåndteringsredskaber i din undervisning
 • Udviklingspotentialet i din egen fødsel
Opbygning

Gravidyogauddannelse

Modul 1

10., 11. og 12. september 2021

 • Velkomst og præsentation
 • Gravidyoga: Vild kvindekraft, støtte og forberedelse til fødsel og moderskab – JA en direkte hyldest til skaberkraften, og det at være kvinde
 • Praksis, yogalab og undervisningsøvelser
 • Gravidyogasproget
 • Bevægelse i graviditeten – fordele og evidens
 • Yogastillingerne, åndedrættet og funktionelt intuitivt sansebaseret flow
 • Mentaltræning og visualisering
 • Hormonsystemet
 • Fysiske og psykiske forandringer i 1. trimester
Modul 2

8., 9. og 10. oktober 2021

 • Praksis, yogalab og undervisningsøvelser
 • Sekvensering
 • Åndedrættet, nervesystemet og tilknytning til baby
 • Bækkenet, bækkenbunden og bækkengener
 • Almindelige graviditetsgener, modifikationer og støtte
 • Fysiske og psykiske forandringer i 2. og 3. trimester
 • Centrering og afspænding
Modul 3

5., 6. og 7. november 2021

 • Din egen fødsel og intro til præ- og perinatal psykologi og tidlig tilknytning
 • Dine styrker, udfordringer og blinde vinkler
 • Praksis, yogalab og undervisningsøvelser
 • Restorativ yoga i graviditeten
 • Fødselsyoga og fødestillinger
 • Introduktion til rebozomassage
 • Holistisk gravidyoga business, forløb, drop-in og struktur
 • “Mine gravidyogaklasser” og “mig som gravidyogalærer”
 • Etik, ansvar og udfordringer
 • Afsluttende ceremoni
Forberedelse
Du forventes derudover at sætte tid af til lidt hjemmearbejde og øve-undervisning imellem modulerne.
YoJo-gravidyogauddannelse

Praktisk
Information

Det er 8. år i træk, vi udbyder gravidyogauddannelsen, og vi har masser af erfaring med at sammensætte solide  overbygningsuddannelser for yogalærere.

Vi gør os meget umage med at skabe de bedst mulige rammer for læring og fordybelse, og vi glæder os til at byde velkommen til endnu en uddannelse i gravidyoga i smukke kursuslokaler i indre København tæt på Nørreport og Københavns Hovedbanegård:

Yoga & Jordemoder
Teglgårdstræde 8b, 3. sal
1452 København K

YoJo gravidyoga uddannelse strækker sig over 3 moduler bestående af tre hele kursusdage på hvert modul:

Fredage kl. 10.00-18.00

Lørdage kl. 09.00-18.00

Søndage kl. 09.00-17.00

Den samlede pris for modul 1, 2 og 3 er 13.250 kr. – og vælger du også de to YoJo fordybelsesdage om fødslen, som er en genial overbygning til gravidyogauddannelsen, så er den samlede pris 15.250 (du sparer 500 kr.)

Prisen inkluderer workbook, eksaminationsgebyr og adgang til vores komplette YoJo fødselsforberedelse online, og det er muligt at betale i 4 rater.

Bonusmateriale

Når du har tilmeldt dig uddannelsen, får du adgang til hele vores YoJo fødselsforberedelse online med dybdegående materiale for gravide og deres partnere. Der er masser af inspirerende gravidyogavideoer og jordemoder-videoer med omfattende fødselsforberedelse til alle slags fødsler. Du har med det samme adgang til al materialet og kan bruge det, så meget du har lyst. Du har også mulighed for at praktisere lidt gravidyoga hjemme på stuegulvet, inden vi mødes på uddannelsen

Optagelseskrav

Du kan søge optagelse, hvis du tidligere har gennemført en grunduddannelse i yoga eller hvis du har minimum 5 års praktisk erfaring som yogalærer. Som allerede uddannet yogalærer modtager du et eksamensbevis efter endt uddannelse og bestået eksamen.

Deltager du som fødsels- eller barsels fagperson (jordemoder, doula, behandler, sundhedsplejerske eller tilsvarende) er det en fordel, hvis du kender lidt til yoga i forvejen. Som fagperson modtager du et deltagerbevis efter afsluttet uddannelse.

Alle interesserede kan deltage på YoJo fødsel fordybelsesdagene. Læs mere om de kommede fordybelsesdage i oktober 2021 her.

Bliv YoJo underviser

Efter bestået uddannelse har du mulighed for at teame op med en erfaren jordemoder og undervise YoJo gravidhold, der hvor du bor – læs mere om at være YoJo underviser her.

Gravidyoga inspirationsvideoer

Har du lyst til at opleve, hvordan hovedlærer Maria Allingham underviser, så rul yogamåtten ud og nyd videoerne herunder. De er lavet i samarbejde med ChriChriTV.

Find din indre styrke og empowerment, stimuler din muskulære energi og træn dit nærvær sammen med din baby:

Skab forbindelse til din baby, din krop og dit fødeinstinkt via dit åndedræt, nærvær og kærlig opmærksomhed:

Gravidyogauddannelse​

Undervisere

Maria-Yojo

Maria Allingham

YoJos stiftende yogalærer Maria Allingham er meget passioneret omkring yogaens kraft og evne til at skabe dyb forbindelse til intuitionen og det indre landskab, og hun brænder for at videregive sin sansebaserede tilgang til bevægelse til kvinder med nyt liv i maven eller i armene – og til støtte i hele kvindelivet.

Maria har masser af undervisningserfaring og flere yogauddannelser i ryggen. Hun er specialiseret i yoga for kvinder, cyklusvisdom, gravidyoga, fødselsforberedelse og efterfødselsyoga, og hun tilbyder også sin hjælp som doula.

På uddannelsen underviser Maria i den praktiske, mentale og spirituelle del af gravidyogaen – teknik, metode og sekvensering.

Anne-YoJo

Anne Ruby

YoJos stiftende jordemoder Anne Ruby er uddannet jordemoder fra Jordemoderskolen i København i 2004. Hun har dansk, norsk og svensk autorisation og har arbejdet på mindre afdelinger, store travle “fødefabrikker” og har erfaring fra rigtig mange hjemmefødsler.
Anne bruger både hypnose og akupunktur i sine behandlinger og laver også gravid- og barselsmassage.

I april 2021 udgav Anne sin længe ventede bog:
Jordemoderens guide til din hjemmefødsel på forlaget Peoples Press.

På uddannelsen er Anne primært ansvarlig for undervisningen i anatomi og fysiologi, den psykologiske graviditet, fødslen, tidlig tilknytning og inspiration til hypnose-afspænding.

“Min oplevelse af gravidyoga uddannelse hos YoJo er, at jeg fik så uendeligt meget mere med derfra, end jeg overhovedet havde drømt om. Min indledende ambition med at tage uddannelsen var egentlig ”bare” at kunne udvise lidt mere omsorg for de gravide kvinder på mine åbne yogahold. Så da jeg mødte Gravidyoga – ikke bare yoga for gravide, men Gravidyoga! – blev jeg mildest talt blæst bagover. Tænk, at jeg her kunne finde en form for yoga, der ikke bare kan støtte og ”empower” de gravide i deres fantastiske rejse mod moderskabet og forberede dem til den største oplevelse i deres liv – men også er en direkte hyldest til det at være kvinde. En hyldest til den kvindelige intuition og styrke, og til den fantastiske kvindekrop og hvad den er i stand til. Enhver kvinde – gravid eller ej – burde unde sig selv at få dette styrkende og kærlige perspektiv på sig selv og sin krop. Så den korte historie om min oplevelse af YoJo gravidyoga uddannelsen er, at den fundamentalt ændrede både min underviserpraksis og min egen praksis – og jeg er så taknemmelig for den oplevelse og for underviserne, som med sikre, kyndige og kærlige hænder guidede os igennem det hele. Jeg har aldrig før på en yogauddannelse følt mig så set, så støttet og så kærligt behandlet.”

Har du allerde tilmeldt dig?

Log in her for at få adgang til online materialet

Ansøg om en plads på uddannelsen

Klik på knappen og udfyld ansøgningen. Vi vender tilbage med svar hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til uddannelsen, så er du meget velkommen til at skrive til maria@yojo.dk eller ringe på tlf. 28113877