Vi
anbefaler

Her kan du finde links til gode bøger, dygtige behandlere, vigtige film om fødsler og andre anbefalinger.
YoJo-doulauddannelse
YoJo-anbefaler-yoga-jordemoder

Gode bøger om cyklus, graviditet, fødsel og børn

YoJo støtter Foreningen Forældre & Fødsel

Vi anbefaler alle forældre at melde sig ind i foreningen Forældre og Fødsel

Forældre og Fødsels hjertesag er at sikre, at alle familier får en tryg og god start på familielivet ,og at forældre kan tage deres egne frie, oplyste og individuelle valg i de mange valg, familielivet fordrer.

ForældreFødsel

Afspændingshypnose med fødselsforberedelse

Fødselsforberedelse med hypnose af jordemoder Anne Ruby. Ved regelmæssigt brug af afspændingshypnosen opnås en række positive virkninger allerede i graviditeten: musklerne afspændes, blodtrykket sænkes, hjertet aflastes, fordøjelsen bedres og åndedrættet bliver roligere og dybere, hvorved moderkagen og dermed barnet iltes bedre. Ved regelmæssig brug opnås bedre søvn, mindre stress, færre bekymringer og vigtigst af alt; du begynder at glæde dig til at føde!

Køb adgang til lydfilerne her – kun 95 kr. for begge.

Kejserinderne

Kejserinderne er YoJo jordemoder Anne Rubys tidligere samarbejde med en fysioterapeut. De har fra 2010 til 2020 hjulpet hundredevis af kejserinder tilbage på benene efter den store maveoperation.
Som en del af YoJo online fødselsforberedelse får du adgang til ”Kejserinde to be” som forbereder dig til, hvis du planlagt eller uplanlagt ender i et kejsersnit.

Anne Ruby brænder meget for at støtte kejserinder, og hun er ved at udvikle sin egen platform. Link kommer snarest.

Jordemoder og ammevejleder Charlotte Falk

“Jeg har været jordemoder hele mit arbejdsliv. Blev uddannet på Jordemoderskolen i København i 1988.

Jeg har arbejdet på små og store fødesteder og en hel masse med hjemmefødsler.

Jeg er også uddannet ammerådgiver og har arbejdet med det siden 2012.

Mit arbejdsfelt har altid været en blanding af graviditetsomsorg, fødsler, barsels- og ammehjælp og undervisning.

At være jordemoder har så mange spændende sider og jeg møder så mange dejlige mennesker. Hvert møde har sit særpræg og sin historie, og jeg er vild med det.

I løbet af mit jordemoderliv er jeg også blevet mor til fire dejlige børn, som nu er på vej ud i voksenlivet.”

Læs mere om Charlotte her på Jordemoderomsorg.dk

Biodynamisk kranio sakral terapeut Nicolaj Jespersen i København

Nicolaj er eksamineret Kranio Sakral Terapeut og har klinik i Købehavn.

“Jeg har en bred interesse inden for behandling. Dvs. jeg ser mennesker i alle livets faser, fra de nyfødte, gravide, fædre, mødre, søstre, brødre, unge, gamle, enlige, par til hele familier. Jeg anser os for at være hele væsener hvor krop, sind og sjæl ikke kan adskilles og arbejder derfor med det hele menneske og med alt mellem himmel og jord.”

Læs mere om Nicolaj Jespersen.

Osteopat Didde Thorsted – Qklinik på Frederiksberg og Kbh. Ø

Alle behandlere på Q klinik er erfarne, autoriserede sundhedspersoner, og vi har samlet de mest kompetente behandlere, der alle brænder for behandling af kvinder og børn.

“Vi har valgt at fokusere på behandling af kvinder og børn, og dygtiggør os løbende ved kurser, konferencer i ind- og udland, samt regelmæssig faglig sparring – for at kunne give dig og dit barn den mest optimale behandling!”

Læs mere om Qklinik her.

Zoneterapeut Lise Breusch Klinkby i København

“Sanselig.dk er zoneterapi til hele familien. Mine erfaringer spænder bredt, fra speciale inden for fertilitet, graviditet, efterfødsel og spædbørn. Til sportsskader, stress, migræne og fordøjelse. Jeg kombinerer behandlingen med råd og vejledning inden for kost og livstil.”

Læs mere om Lise Breusch Klinkby.

Jordemoder og ammevejleder Sasha Orheim fra Barselsrummet:

“Hos BarselsRummet får du omsorg, tryghed og velvære i din graviditet og efterfødsel.

Vi hjælper dig til en vellykket, smertefri amning og en tryg, blød landing i din efterfødsel.

BarselsRummet holder til på Vesterbrogade 180, Frederiksberg C.
Her har vi et behandlerlokale samt en lille butik med særligt udvalgte produkter til graviditet og efterfødsel.

Størstedelen af vores behandlinger og konsultationer tilbydes både i vores klinik samt i dit eget hjem, afhængig af dine ønsker og behov.”

Læs mere om BarselsRummet her.

Jordemoder og akupunktør Mia Skaarup Jørgensen i Slagelse:

Mia er privat jordemoder og højtuddannet akupunktør med speciale i fertilitet, graviditet og barselsperiode, og hun har klinik i Slagelse.

”I min klinik ser jeg både kvinder og mænd til behandling af bl.a. infertilitet/ufrivillig barnløshed, gener under og efter graviditet, samt gener i forbindelse med overgangsalder.
Jeg tilbyder et bredt supplement til det tilbud, du gives i det offentlige.
I mine behandlinger og -rådgivning kombinerer jeg min viden fra den alternative verden med min viden fra det etablerede sundhedssystem, så du får det bedste fra begge verdener”.

Læs mere om Mia.

Momkind

Momkind udvikler produkter til graviditet, fødsel og moderskab i samspil med mødre.

Momkind har ligeledes et voksende online-fælleskab på Instagram og en lukket gruppe på Facebook, hvor kvinder kan tale åbent og ærligt om moderskabets fysiske og psykiske udfordringer.

Se alle Momkinds lækre produkter og bokse her – www.momkind.dk

Klinik for kvindekroppen - i Kbh. og Vejle

En specialiseret fysioterapeutisk klinik til vurdering, vejledning og behandling af kvindekroppen. Vi ser kvinder i alle aldre, med et stærkt fokus på kvindekroppen før, under og efter graviditet.

Vi er særligt passionerede omkring underliv, delte mavemuskler, kejsersnit, fertilitet, graviditet, bækken- og underlivssmerter og efterfødselsgener.

www.klinikforkvindekroppen.dk

Fødekar til hjemmefødsel

Vi anbefaler La Bassine fødekar, som Josefine føder sin datter Elva i her i filmen, som også er en del af vores online materiale.

Fødekarret kan købes hos Mamaslife.

Rebozo Copenhagen

Rebozoen, (et traditionelt mexikansk sjal brugt af kvinder i århundreder til forskellige formål), kan hjælpe vordende mødre med at imødese fødslen med større komfort, tillid og sikkerhed. Det er naturlig smertelindring gennem graviditet og fødsel.

Fortsat brug af rebozoen efter fødslen giver løbende forbindelse mellem mor og barn. Mens babyen er pakket ind i rebozoen, har den fysisk kontakt med mors ellers fars krop. Babyen sover, ammes / flaskemades og socialiseres i denne vidunderlige hule.

Efter fødslen giver rebozo massage (closing ceremony) den nybagte mor den fysiske og følelsesmæssige helbredelse hun har brug for.

Rebozoen følger kvindens rejse gennem livet fra graviditet og til slut som sjal eller tørklæde, der kan bruges resten af livet og fastholde alle de gode minder mellem dig og din baby.

Rebozo Copenhagen arbejder direkte med fem unikke håndværkere i Mexico. Ved at vælge Rebozo Copenhagen støtter du disse håndværkere og holder deres håndværk og traditioner i live i deres samfund.

Bag hver rebozo er der en person, et par hænder og en historie at fortælle. Vores rebozoer er vævet på en traditionel pedalvæv. Det tager 1 til 3 dage at væve en rebozo med denne teknik.

Vi er helt vilde med de smukke tørklæder, Adriana sælger, og vi er stolte af vores samarbejde med hende, som giver en fin rabat på 15%. Brug koden Yojo.

KLIK HER og læs meget mere og køb de flotte rebozos.

Jordemoder & psykoterapeut Lykke Dyrvig - Kbh K. og Værløse

Det er så få gange i livet at vi er gravide, og tænk hvis du allerede nu kan skabe en hverdag hvor der er plads til dig, til glæde, nærvær med dit barn og ro til at nyde din graviditet.

Graviditet, fødsel og barsel omfatter store forandringer både i krop, tanker og følelser. Intet kan på én og samme tid give os så stærke ressourcer og ramme vores sårbarhed, som når vi bærer, føder og passer vores lille barn.

For mange kvinder giver det en stor ro og tryghed, at vide at det altid er muligt at booke en samtale, massagebehandling eller jordemoderkonsultation med tid, ro og nærvær, når du har brug for det og når det passer dig.

www.lykkedyrvig.dk

Anna Verwaal – From Womb To World workshops

Anna er ekspert i præ- og perinatal psykologi – og hun er en fantastisk formidler og inspirator.

“Understand the long-term effects of our own conception, nine months in the womb, and birth experience. Discover how this experience might still affect each of us today physically, emotionally, and psychologically. Learn to support human potential from before conception throughout birth and beyond.” – From Womb to World

I april 2014 og efteråret 2016, 2017, 2018 og foråret 2021 arrangerede YoJo workshops og private konsultationer med Anna i København. Vi regner med, at Anna vender tilbage til København, og vi kan varmt anbefale en Skype session med hende.

Se Annas TED-talk.

Fødselsfilm

Microbirth
A new 60 minute documentary investigating the latest scientific research about the microscopic events happening during childbirth. These events could have life-long consequences for the health of our children and potentially could even impact mankind.

Why not home?
The surprising birth choices of doctors and nurses.

Freedom for birth
Freedom for Birth is a 58 minute campaigning film that re-frames Human Rights as the most pressing issue in childbirth today.

Birth as we know it
The movie features eleven natural births, including home birth, water birth, birth of twins, breech delivery and an astounding self-birth by Tanya Sargunas – a world renowned Spiritual Midwife and pioneer of Conscious Birth in Russia. The midwife community calls this film “the most profound and comprehensive guide to conscious birth in the world”, because it delivers a powerful transmission of what it really takes to give birth consciously and gracefully.

Orgasmic Birth
Orgasmic Birth er en dokumentarfilm, som undersøger selve fødslens intime natur – hverdagens mirakel – og den kraftfulde rolle, fødslen spiller i kvinders liv, når de får mulighed for at opleve det fuldt ud.

In Utero
A scientific and cultural documentary about our time in the womb and its impact on human health and society.
Fetal origins experts, research scientists, psychologists, doctors and midwives – as well as examples from popular culture and mythology – collectively demonstrate how our experiences in utero shape our future.