Efterfødsel, Fagworkshop, Workshop for alle

Funktionel yoga: Bækkenbund, kernemuskulatur og rectus diastase

YoJo-Stort-J

Workshoppen undervises primært af erfaren fysioterapeut Elin Solheim, som har specialiseret sig i funktionel træning af kernemuskulatur og bækkenbund for kvinder – også genoptræning efter graviditet og fødsel.

YoJos yogalærer Maria Allingham underviser sammen med Elin på den sidste del af workshoppen, hvor vi for alvor skal nørde og bygge bro mellem yoga og funktionel bevægelse.

På denne workshop deler Elin Solheim lidt af sin dybdegående viden om kroppens fascia, og vi kigger på optimal krops-positionering og funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur via en god forbindelse til åndedrættet.
Der vil også være fokus på rectus diastase (unaturligt delte mavemuskler), og hvordan man funktionelt stabiliserer maven.
 
  • Anatomi: Vigtige myofascielle forbindelser og det myofascielle støtteapparat.
  • Fysiologi – myofasciel arbejdsfysiologi.
  • Biomekanik – optimale strategier for udvikling af kraft og fordeling af belastning.
 
Hvordan kan den nyeste viden om fascia integreres i yogaundervisning, egen yogapraksis og eventuelt arbejde med nybagte mødre?
 
Vi arbejder med udvalgte klassiske yogastillinger og undersøger, hvordan denne nye viden har indflydelse på vores yogaundervisning og praksis af blandt andet squats, lunges, maveøvelser, rygliggende maveøvelser, hundestræk, skulderbro mm.
 
FLERE PRAKTISKE ØVELSER:
 
YoJos yogalærer Maria Allingham med speciale i yoga for kvinder, gravid- og efterfødselsyoga underviser nogle korte yogaflows på den sidste del af workshoppen, og efter hvert flow giver Elin sit bud på, hvordan vi tilsætter den funktionelle tilgang med fokus på bækkenbund og kernemuskulatur.
 
Hvem kan deltage:
 
  • Alle med en interesse i at vide mere om funktionel træning af bækkenbund og kernemuskulatur både privat og professionelt – og hvordan denne viden kan integreres på en almindelig yogaklasse og i andet sundhedsfagligt arbejde med nybagte mødre.
  • Alle der gerne vil undervise i eller dyrke yoga efter fødslen.
  • En baggrund som underviser eller anden sundhedsfaglig baggrund er en fordel men ikke en forudsætning for at deltage.

Pris og praktik

Workshoppen undervises i vores lækre lokaler:

Yoga & Jordemoder
Teglgårdstræde 8b, 3. sal
1452 København K

Der er ingen kommende workshop-datoer, men vi håber at kunne tilbyde den igen i efteråret 2022.

Har du spørgsmål til workshoppen så kontakt Maria på tlf 28 11 38 77 eller mail maria@yojo.dk 


Begrænset antal pladser.