YOJO gravidyoga uddannelse

Vi er godt i gang med at planlægge næste års gravidyoga uddannelse. Tilmelding nederst på siden.

Overbygning for yogalærere og fagfolk i efteråret 2019

Uddannelsen henvender sig til alle yogalærere, der drømmer om at undervise i gravidyoga og til fødsels/barsels fagfolk (jordemødre, doulaer, sundsheds- og sygeplejersker, behandlere, fysioterapeuter, psykomotoriske terapeuter osv.), der ønsker at integrere yogateknikker i deres arbejde med gravide, fødsler, babyer og familier.

Graviditet og fødsel er en magisk, intens og helt særlig periode for den gravide kvinde. Yoga kan være med til at styrke hende gennem graviditeten og forberede hende fysisk og mentalt på den forestående fødsel og barselsperioden.

På denne gravidyoga uddannelse​ lærer du at guide kvinder igennem gode, givende og sikre yogaklasser – hele vejen igennem graviditeten.

 


Glæd dig til at lære mere om:

  • De anatomiske, fysiologiske og psykologiske forandringer undervejs i graviditeten
  • Hvordan du sammensætter undervisning der styrker og støtter den gravide gennem graviditeten og forbereder hende til fødslen
  • Hvordan du kan tilpasse stillinger til den enkelte gravide og hendes unikke graviditet
  • Hvordan du kan benytte blokke, tæpper og andre hjælpemidler i din undervisning
  • Hvordan du kommunikerer klart gennem stemme, ordvalg og kropssprog
  • Hvordan du kan variere din undervisning ved at arbejde med forskellige temaer
  • Hvordan du inkluderer åndedrætsopmærksomhed og mindfulness i din undervisning
  • Hvordan du inkluderer smertehåndteringsredskaber i din undervisning

 

Pris, datoer og praktisk på gravidyogauddannelsen i 2019:

Uddannelsen udbydes i samarbejde med Sattva Yoga, som har masser af erfaring med at sammensætte solide yogalæreruddannelser og overbygningskurser.
Vi gør os meget umage med at skabe de bedst mulige rammer for læring og fordybelse, og glæder os til for 6. gang i træk at byde velkommen til endnu en uddannelse i gravidyoga i smukke kursuslokaler i indre København tæt på Nørreport:

Sattva Yoga
Teglgårdstræde 8b, 3. sal
1451 København K

Den samlede pris for modul 1, 2 og 3 er 11.500 kr. – og vælger du også overbygningsmodulet (se nedenfor) så er den samlede pris 13.500 (du sparer 500 kr.)
Prisen inkluderer workbook og eksaminationsgebyr, og det er muligt at betale i 2, 4 eller 6 rater.

Uddannelsen strækker sig over 3 moduler bestående af tre hele kursusdage:

 • Fredage kl. 10.00-18.00
 • Lørdage kl. 09.00-18.00
 • Søndage kl. 09.00-17.00

Modul 1 i uge 37:

 • 13., 14. og 15. september 2019

Modul 2 i uge 41:

 • 11., 12. og 13. oktober 2019

Modul 3 i uge 45:

 • 8., 9. og 10. november 2019

Du forventes derudover at sætte tid af til hjemmearbejde og øve-undervisning imellem modulerne.

Bonus: dybdegående online materiale

Når du har tilmeldt dig uddannelsen, får du adgang til hele vores YOJO gravid online forløb med dybdegående materiale for gravide og deres partnere.
Der er masser af inspirerende gravidyogavideoer og jordemoder-videoer med omfattende fødselsforberedelse til alle slags fødsler.
Du har med det samme adgang til al materialet og kan bruge det, så meget du har lyst.
Du har også mulighed for at praktisere lidt gravidyoga hjemme på stuegulvet, inden vi mødes på uddannelsen.

Efter bestået uddannelse har du mulighed for at teame op med en erfaren jordemoder og undervise YOJO gravidhold, der hvor du bor – læs mere om at være YOJO underviser her.

 

YOJO fødselsyoga overbygningsmodul januar 2020:

Dette modul er for gravidyogalærere, doulaer, jordemødre, alle fødsels/barsels fagfolk med interesse i emnerne:

Fødslen, fødselsyoga, åndedrættet under fødslen, bækkenbalancering, fødselsforberedelse med partner og rebozo massage.

Lørdag d. 18. og søndag d. 19. januar 2020
Begge dage kl. 09.00 – 17.00
Pris 2.500 kr.

Individuel tilmelding til overbygnings-modulet åbner i februar 2019.

 

Underviserteamet:

 

YOJOs yogalærer Maria Allingham er meget passioneret omkring yogaens kraft og empowerment, og hun brænder for at videregive yogaens håndgribelige redskaber til kvinder med nyt liv i maven eller i armene.

Maria har masser af undervisningserfaring og flere yogauddannelser i ryggen. Hun er specialiseret i gravidyoga, fødselsforberedelse og efterfødsels-yoga, og hun tilbyder også sin hjælp som doula.

På uddannelsen underviser Maria i den praktiske, mentale og spirituelle del af gravidyogaen – teknik, metode og sekvensering.

 

 

YOJOs jordemoder Anne Ruby er uddannet jordemoder fra Jordemoderskolen i København i 2004. Hun har dansk, norsk og svensk autorisation og har arbejdet på mindre afdelinger, store travle “fødefabrikker” og har erfaring fra rigtig mange hjemmefødsler.

Anne bruger både hypnose og akupunktur i sine behandlinger og laver også gravidmassage i sin dejlige klinik på Frederiksberg.
I starten af 2019 åbner Anne Københavns Fødeklinik sammen med Jordemoderhuset.

På uddannelsen underviser Anne primært om fødslen.

 

 

Rikke Bodenhoff er uddannet jordemoder i 2013 og har i tillæg en kandidatuddannelse i jordemodervidenskab. Siden 2015 har hun været tilknyttet Jordemoderuddannelsen i København som ekstern underviser og arbejder til dagligt som jordemoder på Herlev Hospital.

På gravidyogauddannelsen er Rikke primært ansvarlig for undervisningen i anatomi og fysiologi.

 

Optagelseskrav:

Du kan søge optagelse, hvis du tidligere har gennemført en grunduddannelse i yoga eller hvis du har minimum 5 års praktisk erfaring som yogalærer. Som allerede uddannet yogalærer modtager du et eksamensbevis efter endt uddannelse og bestået eksamen.

Deltager du som fødsels- eller barsels fagperson (jordemoder, doula, behandler, sundhedsplejerske eller tilsvarende) er det en fordel, hvis du kender lidt til yoga i forvejen. Som fagperson modtager du et deltagerbevis efter afsluttet uddannelse.

Alle interesserede kan deltage på YOJO fødsel overbygningsmodulet.

 

Har du spørgsmål?

Så kontakt endelig Maria Allingham på tlf. 28113877 eller mail maria@yojo.dk

ANSØG OM OPTAGELSE

 

“Min oplevelse af gravidyoga uddannelsen hos YOJO er, at jeg fik så uendeligt meget mere med derfra, end jeg overhovedet havde drømt om.
Min indledende ambition med at tage uddannelsen var egentlig ”bare” at kunne udvise lidt mere omsorg for de gravide kvinder på mine åbne yogahold. Så da jeg mødte Gravidyoga – ikke bare yoga for gravide, men Gravidyoga! – blev jeg mildest talt blæst bagover.
Tænk, at jeg her kunne finde en form for yoga, der ikke bare kan støtte og ”empower” de gravide i deres fantastiske rejse mod moderskabet og forberede dem til den største oplevelse i deres liv – men også er en direkte hyldest til det at være kvinde. En hyldest til den kvindelige intuition og styrke, og til den fantastiske kvindekrop og hvad den er i stand til.
Enhver kvinde – gravid eller ej – burde unde sig selv at få dette styrkende og kærlige perspektiv på sig selv og sin krop.
Så den korte historie om min oplevelse af YOJO gravidyoga uddannelsen er, at den fundamentalt ændrede både min underviserpraksis og min egen praksis – og jeg er så taknemmelig for den oplevelse og for Maria og Rikke, som med sikre, kyndige og kærlige hænder guidede os igennem det hele.
Jeg har aldrig før på en yogauddannelse følt mig så set, så støttet og så kærligt behandlet.” – Cecilie (YOJO gravidyoga uddannelsen efterår 2018)

 

Gravidyoga inspirationsvideoer

Har du lyst til at opleve, hvordan hovedlærer Maria Allingham underviser, så rul yogamåtten ud og nyd videoerne herunder. De er lavet i samarbejde med ChriChriTV.

 

Find din indre styrke og empowerment, stimuler din muskulære energi og træn dit nærvær sammen med din baby:

 

Skab forbindelse til din baby, din krop og dit fødeinstinkt via dit åndedræt, nærvær og kærlig opmærksomhed: