Efterfødsel

Efter to traumatiserende fødsler slap hun endelig al sin vilde kvindekraft fri!

YoJo-Stort-J

Skrevet af YoJos stiftende jordemoder Anne Ruby

Dejlige Christina og Jeppe lukkede mig ind i deres liv for lidt over et år siden, hvor vi sammen planlagde en hjemmefødsel, når lillebror Asger skulle komme til verden lige før jul.

Engagerede fødselshjælpere

Dagen oprandt, og jeg måtte flere gange blinke tårerne væk fra øjnene for at kunne passe mit arbejde. Sjældent har jeg haft bedre og mere engagerede fødselshjælpere end storesøstrene Ingrid og Anna, der havde pyntet huset op til lillebrors ankomst, nussede og masserede mor og hjalp med at lave fine aftryk af moderkagen, da den var født (man er vel et krea Steinerbarn 😉)

Christina gennemgik den mest powerfulde forvandling for øjnene af mig. Efter to traumatiserende fødsler slap hun endelig al sin vilde kvindekraft fri – den kolde decemberaften foran brændeovnen.

Kunne det være sket på et hospital eller ved en hjemmefødsel med en jordemoder fra hospitalet? Næh, jeg tror det ikke!

Er det fordi jeg er privatpraktiserende eller bedre end mine offentlige kolleger? Næh, slet ikke!!

Hvorfor så? Fordi vi kendte hinanden. Fordi at alle vores dybe samtaler, den terapi Christina og jeg havde lavet i graviditeten og det store forarbejde hun og Jeppe havde gjort, kom fødslen og oplevelsen til gode på en måde, som næsten ikke lader sig forklare.

Succeskriteriet

Fordi succeskriteriet for “mine” fødsler er så meget mere end en sund mor og et raskt barn. Mit succeskriterie er, at alle vokser af processen. Og føler man sig set og mødt, sker det næsten af sig selv.

Er det “rimeligt” at man skal betale for det?

– Selvfølgelig! Man skal bare ikke betale for det to gange! Altså først over skatten og så bagefter rent faktisk betale for den jordemoderydelse man får.

Tak Christina og Jeppe, for at lukke først mig – og nu BT – ind i jeres hyggelige hjem.”

Læs hele artiklen her om hvorfor Jeppe og Christina valgte at føde med Anne.

Flere vælger en privat jordemoder

Artiklen handler nemlig om, at vordende forældre savner nærvær samt grundige samtaler om graviditeten, tid til fødselsforberedelse og understøttelse af en god start på amningen. Det fremgår bl.a. af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser blandt Fødende fra 2017. Og derfor vælger flere og flere en privat jordemoder, når de skal bringe nyt liv til verden eller have gode råd om livet før og efter en fødsel.